Поділитись:

Андрій Покровський наполягає, щоб влада повернула кошти на житло учасникам АТО

Середа, 26 вересня 2018, 12:51
Андрій Покровський наполягає, щоб влада повернула кошти на житло учасникам АТО

Андрій Покровський наполягає, щоб влада повернула кошти на житло учасникам АТО

Депутат Андрій Покровський сказав, що до кінця року лишилося декілька місяців, а програма співфінансування житла учасникам АТО досі недофінансована.

Андрій Покровський зауважив, що на програму обіцяли 11 мільйонів гривень, а виділили лише 6 мільйонів. Про це він зазначив 26 вересня під час засідання сесії Луцькради.

"Я працюю системно і наполегливо і ніколи не відступлюся від своїх обіцянок. Тому повертаюся до питання забезпечення програми співфінансування житла для учасників АТО. Чув неодноразово обіцянки, що програма буде виконуватися, а в програмі як було 6 мільйонів гривень, так і є. Сподіваюся, що на сьогоднішній сесії виділимо хоча б ще мільйон. Я прошу повернути гроші в програму учасників АТО", – сказав Андрій Покровський.

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що потрібно також пропонувати шляхи наповнення міської казни, а не тільки висловлювати пропозиції, як їх витрачати.

Нагадаємо: у 2017 році з ініціативи депутата Андрія Покровського було прийнято Положення про пайову участь забудовників в новій редакції, згідно якого розмір пайової участі для забудовників багатоквартирних будинків був піднятий з 1,5% до 3%. Також цим проектом передбачено, що 50% отриманої від пайової участі суми направлять на програму придбання житла для атовців на умовах фінансування 50% на 50%.

Таким чином, пайову участь збільшили, а кошти на програму так і не надходять.

Але, попри заявлену на початку року підтримку програми купівлі житла для учасників АТО на умовах 50 на 50%, фінансувати з бюджету програму у міській раді не поспішають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів