Поділитись:

У Луцьку біля шкіл і дитсадків хочуть встановити манекени, подібні на дітей (відео)

Середа, 26 вересня 2018, 14:20

Депутат Луцької міської ради Микола Яручик пропонує встановити поруч з пішохідними переходами біля навчальних закладів антивандальних манекенів задля збереження життя дітей.

Про це він розповів у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

Зі слів депутата, після того, як відремонтували об'їзну дорогу у селі Рованці, водії дуже часто порушують правила дорожнього руху, внаслідок чого трапляються смертельні аварії. У зв'язку з цим, Микола Яручик повідомив, що буде подавати депутатський запит голові Волинської ОДА Олександру Савченку, аби він дав розпорядження відповідним службам розробити механізм для контролю перевищення швидкості водіями на цьому відрізку дороги, а також у найстисліші терміни відновити на ньому освітлення.

"Дорога в нас дуже хороша вийшла, але, на превеликий жаль, на мирній, щойно відремонтованій дорозі в нас гинуть люди", – зазначив обранець громади.

Ще один запит депутата спрямований на захист здоров'я дітей, зокрема йдеться про зменшення травмування на дорозі. Для цього Микола Яручик пропонує впровадити свою ініціативу щодо закупівлі антивандальних світловідбиваючих манекенів, які на відстані нагадують дітей. Їх передбачається встановити біля кожної школи і дитсадка у місті Луцьку.

"Розумію, що дана новація буде підпадати критиці, як недавно підпадали водяні зрошувачі, але користь що одна, що друга новації приносять", – зауважив він.

Микола Яручик повідомив, що в Україні вже є досвід застосування таких манекенів.

"На мою думку, в такий спосіб ми зменшимо кількість травмованих та покалічених дітей внаслідок ДТП", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЖЛИВО, ЗАМІНЯТЬ НА ГАРНІШІ: ДЕПУТАТ МИКОЛА ЯРУЧИК ПРО ЗВОЛОЖУВАЧІ

Надрукувати
мітки:
коментарів