Поділитись:

Зарахування дітей до дитсадків: МОН пропонує зміни

Четвер, 27 вересня 2018, 09:45
Зарахування дітей до дитсадків: МОН пропонує зміни

Міністерство освіти і науки розробило новий Порядок зарахування, відрахування та переведення вихованців до державних та комунальних закладів освіти для здобуття дошкільної освіти.

Проект документа оприлюднений для громадського обговорення, – повідомляється на сайті Освіта.ua.

Порядок визначає механізм зарахування та переведення дітей до дитячих садків, перелік документів, що мають подавати батьки дитини та інші особливості, пов'язані із зарахуванням дітей до закладів дошкільної освіти.

Планується, що перш за все до дитячих садків будуть зараховуватись діти, які проживають в межах території обслуговування закладу освіти, є рідними братами або сестрами дітей, які вже здобувають дошкільну освіту в цьому дитячому садку, або мають право на першочергове зарахування відповідно до законодавства.

Діти працівників цього ж закладу освіти зараховуватимуться позачергово.

Засновник закладу освіти або органи місцевого самоврядування зможуть ухвалювати рішення щодо створення системи електронної реєстрації заявок про зарахування дітей до закладів освіти на відповідній території.

Громадське обговорення проекту документа триватиме до 24 жовтня 2018 року. Пропозиції та зауваження можна надсилати на e-mail: [email protected].

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НОВІ БУДІВЕЛЬНІ НОРМИ ДОЗВОЛЯТЬ ОБЛАШТОВУВАТИ ДИТСАДКИ У ЖИТЛОВИХ БУДИНКАХ

Надрукувати
мітки:
коментарів