Поділитись:

В Україні пропонують скасувати пластикове водійське посвідчення

Середа, 26 вересня 2018, 17:45
В Україні пропонують скасувати пластикове водійське посвідчення

Верховній Раді запропонували скасувати пластикові посвідчення водія, натомість зобов'язати людей за кермом називати своє прізвище, ім'я та дату народження на вимогу правоохоронця.

Відповідний законопроект № 9105 зареєстрували 15 народних депутатів на чолі із представником БПП Мустафою Найємом, – повідомляє 112 телеканал.

Законопроект передбачає, що посвідчення водія повинні мати водії військового транспорту, іноземці та особи без громадянства.

Автори пропонують, щоб у більшості випадків водій на вимогу правоохоронця називав своє прізвище, ім'я та дату народження, щоб його можна було знайти у базах даних. За відмову, а також за відсутність права керувати транспортом – штраф – 425 грн.

Документ пропонує прибрати норму про тимчасове вилучення посвідчення водія, а правоохоронців позбавити такого права.

У законі "Про дорожній рух" пропонується встановити, що водій має показати документ, що посвідчує його особу, якщо в базі даних немає його фотографії. Якщо договір про обов'язкове страхування укладали в електронному вигляді, водій має назвати номер договору, в інших випадках – показати паперовий сертифікат.

За законопроектом, на вимогу правоохоронця водій повинен пройти до найближчого поліцейського відділу у разі відсутності необхідних документів чи відмови назвати своє прізвище та ім'я, номер договора про обов'язкове страхування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів