Поділитись:

"Кавові люди": хто лучанам готує вуличну каву (фото)

П'ятниця, 28 вересня 2018, 19:30

Йти "на каву" стало якимось ритуалом. Щодня лучани спілкуються, вирішують серйозні справи, розслабляються та дивляться фільми за чашкою ароматного гарячого напою. У Луцьку ж випити кави, капучино чи какао взагалі не є проблемою. У місті є чимало "точок", де привітні баристи прямісінько на вулиці перед вашими очима приготують будь-який напій.

"Конкурент" вирішив познайомити лучан із "кавовими людьми", яких щодня вони зустрічають біля велокав'ярень та які готові виконати найвибагливіші замовлення.

На вулиці Лесі Українки навпроти Галереї мистецтв Волинської організації національної спілки художників України є велокав'ярня KAVA AVENUE, де під час приготування напоїв вдалося поспілкуватися зі скромним 25-річним баристою Дмитром Хоменком.

У багатьох лучан ранок починається саме з вашої кави. А з чого починається ваш ранок?

Також з моєї кави. Сам собі першу каву роблю.

Розкажіть про свій професійний шлях.

Мені довелося попрацювати в іншому місті, в Києві. Сюди, в Луцьк, занесла доля. Тут працюю вже два з половиною роки. А в Києві працював із 2014 року.

Яким було найдивніше замовлення?

Найдивніше замовлення – це те замовлення, якого не існує. Наприклад, відвідувачі просили зробити лате без молока.

У кожній діяльності трапляються курйози. Які курйози були у вас?

Таких курйозів дуже багато. Наприклад. ось ви дуже близенько підійшли до моєї робочої поверхні. Якби у мене зараз смикнулася рука, я б випадково на вас вилив какао. Це курйоз. А ще при температурі -20 °C до мене підходили і запитували: "А як вам тут не холодно?". А я відповідав: "Відкрию секрет: нам холодно" (сміється, – "К.").


Як гадаєте, скільки чашок кави вже приготували за своє життя?

100500 (сміється, – "К.").

Чому варто пити каву саме у вас?

Ну чому варто? Це вибір кожного. В мене або не в мене – немає різниці. Просто варто пити каву там, де подобається.

У цій велокав'ярні є й приємний бонус від бариста – топінги, шоколад, сиропи та приправи, які він додає безплатно.

Осінь – час закутуватися у теплі шарфи та одягати теплі шкарпетки. А смачна кава стане доповненням до антуражу падаючих листків та їхнього шелестіння під ногами.


ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів