Поділитись:

У Луцьку відбулася виставка собак (відео)

Вівторок, 02 жовтня 2018, 14:50

У центральному парку міста Луцька відбулася виставка собак "Луцьк 2018".

Про це йдеться в сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Зі слів організаторів, такі виставки проходять щорічно, адже породисті пси створені не для того, аби сидіти вдома, їх потрібно тренувати та показувати професіоналам.

Зоопсихолог, реабілітолог, член міського клубу собаківництва "Любарт" Вероніка Федосова-Цибульська розповіла, що виставка проводиться з метою огляду суддею міжнародної категорії усіх порід собак, а також видачі племінних сертифікатів, які дають право на розведення собак.

Окрім конкурсної програми, на учасників чекав майданчик для дітей та цуценят, продаж зоотоварів, виробів hand-made, виставка світлин "Тварини війни" та консультації ветеринарів.

До слова, усі учасники розподілені на вікові категорії. Серед кожної породи обирають найкращого представника, відповідно до усталених вимог та стандартів.

Найбільше цьогоріч було німецьких вівчарок. Власник красеня Чако розповідає, що відтоді, коли вони з другом вирішили розводити німецьких вівчарок, ні на мить про це не пошкодував. Позаду у собаководів вже чимало виставок.

"Це важко, але цікаво", – зауважив співвласник розплідника німецьких вівчарок "Нестер Хауз" Сергій.

Окремо відбувся конкурс "Дитина та собака". Тут велику увагу приділяли не лише пухнастим вихованцям, а й їх юним господарям. Мета конкурсу – перевірити, чи вміють діти керувати своїми улюбленцями, чи правильно дають команди, тримають відстань тощо. Кілька випробувань – і обрали переможця. За результатом суддівського вироку, найкращою стала Діана Нестерук зі своєю чотиримісячною вихованкою болонкою Мією. Проте заохочувальні призи отримали всі учасники.

Участь у конкурсі брали не лише досвідчені тварини, але й цуценята від 3 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДОМАШНІ УЛЮБЛЕНЦІ ТРЕНУЮТЬ ІМУНІТЕТ ДИТИНИ, – СУПРУН

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
08 березня 2024
07 березня 2024
06 березня 2024
04 березня 2024
03 березня 2024
02 березня 2024
27 лютого 2024
21 лютого 2024