Поділитись:

Волинський фермер незаконно "заграбастав" 18 гектарів землі

Середа, 03 жовтня 2018, 16:10
Волинський фермер незаконно

На Волині повернули державі самовільно зайняту фермерським господарством земельну ділянку вартістю 13 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Господарський суд Волинської області зобов'язав одне з фермерських господарств Ковельщини звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею понад 18 га вартістю 13 млн грн, яка знаходиться за межами населеного пункту села Грушівка Білашівської сільської ради Ковельського району.

У ході проведеної ГУ Держгеокадастру перевірки з'ясувалося, що фермерське господарство без жодних правовстановлюючих документів використовує цю земельну ділянку. Ділянка із земель запасу сільськогосподарського призначення державної власності була оброблена та засіяна пшеницею. При цьому договір оренди землі господарство не укладало й рішення органу місцевого самоврядування або державної влади про надання земельної ділянки в користування фермерського господарства не приймалося.

Факту самовільного зайняття ділянки фермери не заперечували, проте станом на кінець серпня 2018 року добровільно її не звільнили та не повернули. У справу втрутилася прокуратура.

У суді прокурори домоглися звільнення та повернення державі самовільно зайнятої фермерським господарством земельної ділянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ БІЗНЕСМЕНУ ХОЧУТЬ ВСЕМЕРО ЗБІЛЬШИТИ ОРЕНДНУ ПЛАТУ

Надрукувати
мітки:
коментарів