Поділитись:

Підприємець облаштував магазин у Луцькій брамі XVII сторіччя

Четвер, 04 жовтня 2018, 13:31
Підприємець облаштував магазин у Луцькій брамі XVII сторіччя

Прокуратура на Волині повернула державі пам'ятку містобудування та архітектури національного значення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Господарський суд зобов'язав приватного підприємця звільнити та повернути державі приміщення пам'ятки культурної спадщини, яку суб'єкт господарювання використовував без достатніх правових підстав.

Прокурори встановили порушення при використанні підприємцем пам'ятки містобудування та архітектури національного значення, яка перебуває під охороною держави – Луцької брами міських укріплень XVII сторіччя, що розташована у селі Залісоче Ківерцівського району Волинської області.

Підприємець використовував приміщення пам'ятки площею 43 кв. м у комерційних цілях – як торговий об'єкт з продажу продовольчих та інших товарів – за відсутності укладеного в установленому законом порядку договору оренди.

В ході здійснення своєї господарської діяльності він керувався охоронним договором, укладеним із відділом культури Ківерцівської районної державної адміністрації у вересні 2014 року, але не погодженим, як того вимагає чинне законодавство, центральним органом виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини.

Окрім того, охоронний договір не надає права використовувати пам'ятку для ведення господарської діяльності, адже у зв'язку з таким використанням втрачається її культурно-історична цінність.

Прокурори у суді домоглися повернення пам'ятки архітектури національного значення державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКИЙ ФЕРМЕР НЕЗАКОННО "ЗАГРАБАСТАВ" 18 ГЕКТАРІВ ЗЕМЛІ

Надрукувати
мітки:
коментарів