Поділитись:

Vox populi. Чи повинна школа виховувати дітей: думки лучан (фото)

Неділя, 07 жовтня 2018, 20:00

Якісна освіта – чи не найважливіша складова успішного майбутнього. У школи з високими рейтингами вишиковуються черги, правдами і неправдами батьки намагаються "проштовхнути" своїх дітей у заклади, в яких дійсно навчають і працюють на результат.

Проте, окрім власне освітнього процесу, здобуття знань і навичок, є не менш важливий момент – виховання.

Хто повинен виховувати дітей – батьки чи школа? Чого повинна навчити сучасна школа? Про це "Конкурент" запитав лучан.

Віка:

Школа повинна давати не тільки знання. Вона повинна навчити гарно ставитися один до одного, вміти товаришувати, пробачати, ділитися, допомагати один одному... І взагалі діти повинні навчитися, як жити в житті правильно.

Зоя Леонідівна:

Ви знаєте, діти у мене вже виросли, внуки ще маленькі... Школа повинна навчити, як в житті триматися, правда? Це мають бути не тільки шкільні знання, а ще якісь навички мають бути. Ми свого часу інститути закінчували і коли приходили на виробництво, ми нічого не вміли, потрібно було вчитися на місці... Школа повинна, по-перше, навчити впевненості в собі, виховувати такого громадянина. Бо в Радянському Союзі нас усіх "гнобили", індивідуальності не приймалося, мали бути всі однакові. А я думаю, що, якщо людина вільна і виховується вільною, то в неї більше шансів принести якусь користь і собі, і суспільству.

Світлана:

Сучасна школа повинна навчати багато чого. Але більше повинні навчити батьки. Я вважаю, що все ж таки більше уваги повинні приділити батьки дітям, а не вимагають все від вчителів. Школа повинна виконувати власне освітню функцію, а виховання – це на батьків. Просто батьки того зараз не розуміють. Я сама мама двох дітей і бачу на зборах, що все хочуть від вчителів. Але що від вчителів, коли батьки зараз зайняті грошима – зароблянням грошей, витрачанням грошей... А дітьми зовсім мало займаються.

Роман:

Школа, звичайно, має займатися і навчанням, і вихованням. Дитина половину свого життя проводить в школі, значить вихованням дитини має займатися і школа.

Світлана:

Сучасна школа має навчити не тільки граматики, а й того, щоб діти краще ставилися до старших людей, бо щось вони трошки бувають... А так... Виховувати дітей повинні не тільки батьки, а й школа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI: ЧОГО ПОВИННА НАВЧИТИ СУЧАСНА ШКОЛА (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів