Поділитись:

ДПА з математики у 5-7 класах може стати обов'язковою

Понеділок, 08 жовтня 2018, 15:32
ДПА з математики у 5-7 класах може стати обов'язковою

Члени парламентського комітету з питань науки і освіти рекомендують Міністерству освіти розглянути можливість запровадження з 2019 року обов'язкової державної підсумкової атестації з математики, алгебри та геометрії для учнів 5-7 класів.

Відповідне рішення ухвалили за підсумками чергового засідання профільного комітету Верховної Ради, – повідомляє Освіта.ua.

Таку ініціативу депутати пояснюють загостренням проблеми низького рівня підготовки вступників, рекомендованих на навчання за державним замовленням з окремих педагогічних, природничих та інженерних спеціальностей, зазначаючи що у 2018 році при вступі до вишів поріг "склав/не склав" не подолали 13,7 % учасників – від 8,3% з біології до понад 16 % з фізики, математики та німецької мов.

Зі слів першого заступника голови Комітету ВР з питань науки і освіти Олександра Співаковського, нещодавно Колегія МОН прийняла рішення про запровадження, починаючи з 2021 року, обов'язкової державної підсумкової атестації з математики для осіб, які завершують повну загальну середню освіту (крім випускників закладів професійної освіти.

"Однак, математику за рік не вивчиш. Без розуміння і знання основ не перейдеш до алгебраїчних функцій і рівнянь. Тому прошу розглянути можливість запровадження з 2019 року державної атестації з математики, алгебри та геометрії для учнів 5-7 класів закладів загальної середньої освіти. На тепер у 5-7 класах закладів загальної середньої освіти оцінювання та моніторинг навчальних досягнень учнів з математики (алгебри та геометрії) здійснюється шляхом проведення тематичних, семестрових та річних підсумкових письмових контрольних робіт. Думаю, що таке рішення посилить увагу учнів до математики", – наголосив Співаковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНСЬКИХ ШКОЛАХ ПРОПОНУЮТЬ ПОСИЛИ ВИВЧЕННЯ МАТЕМАТИКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів