Поділитись:

Які продукти не можна заморожувати

Вівторок, 09 жовтня 2018, 07:30
Які продукти не можна заморожувати

Кожна господиня звикла заморожувати на зиму різні корисні продукти, зокрема овочі, фрукти, зелень тощо.

Але є такі продукти, які не рекомендується заморожувати взагалі, – пише 24 телеканал.

  • Одним з таких продуктів є яйця. Яєчна шкаралупа не зберігає вміст від перепаду температур, тож вона може тріснути та стати "раєм" для розмноження шкідливих бактерій. Окрім того, яйце втрачає свою структуру і смак.
  • З молочних продуктів небажано заморожувати йогурти, кефір, сметану, різні м'які сири, зокрема, вершковий, консистенція якого при розморожуванні втрачається. А ще не можна повторно заморожувати грудне молоко, яке втратить свої цінні якості.
  • Майонез та інші соуси на основі крохмалю, борошна та яєць після розморожування розшаровуються на складові частини, змінюють свою структуру і будуть непридатними до вживання в їжу, та й просто несмачними.
  • Овочі з високим вмістом вологи втрачають консистенцію, вітаміни та смак. Тож не варто заморожувати огірки, помідори, латук, салат, редиску, редьку, картоплю, капусту, цибулю і часник.
  • Водянисті, переспілі, підбиті, м'які ягоди не варто заморожувати. Це стосується полуниці, малини, кавуна. Якщо хочеться поласувати вітамінною ягідкою, краще заморозити її у вигляді пюре з цукром.
  • Консервація за правилами зберігання не передбачає температуру заморозки. А рідина в бляшанці розширюється і може розірвати банку, хіба що перекладете вміст банки у герметичний посуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
09:38
30 березня 2024
23 березня 2024
31 січня 2024
04 січня 2024
19 грудня 2023
12 грудня 2023
24 листопада 2023
19 листопада 2023
17 листопада 2023