Поділитись:

На Волині відкриють найбільший у світі пам'ятник бджолі (фото)

Понеділок, 08 жовтня 2018, 18:33

На Волині встановили найбільший пам'ятник бджолі.

14 жовтня в селищі Маневичі відбудеться офіційне відкриття найбільшої у світі скульптури бджоли.

Як розповів голова Маневицької селищної ради Олександр Гаврилюк, ініціатором виготовлення пам'ятного знака є Сергій Ващук – голова районного осередку бджолярів "Ройовий стан".

"В нас упродовж 12 років восени, як правило, у вересні, проводяться ярмарки меду, на які з'їжджаються пасічники не тільки із нашого району, а й зі всієї області. Іноді приїжджають пасічники з інших областей, які привозять свою продукцію. У селищі організовується свято, проходить концертна програма. За поданням голови організації нагороджуємо пасічників", – розповів Олександр Гаврилюк.

У 2017 році Сергій Ващук звернувся до Олександра Гаврилюка як до селищного голови з пропозицією створити пам'ятник бджолі.

"Звичайно, я підтримав його, але вирішив, що саме він повинен озвучити свою ідею. І у вересні 2017 року під час святкування Дня Меду і Бджоли він її озвучив", – зазначив селищний голова.

Саме Сергій Ващук та його помічники зібрали кошти, замовили виготовлення у луцьких майстрів – Віктора Семенюка та Віктора Щасливого, які, до слова, є батьком і сином.

Кошти на виготовлення скульптури дали не тільки місцеві пасічники, а й ті, які не живуть у райцентрі, а також інші небайдужі громадяни. Приблизна вартість пам'ятного знаку становить біля 100 тисяч гривень.

Днями металеву бджолу привезли у Маневичі. Її встановили на центральній площі. Відкриття заплановане на 14 жовтня – під час чергового ярмарку. На святі будуть присутні і представники "Книги рекордів Гіннеса".

Олександр Гаврилюк розповів, що ідея виготовлення бджоли пов'язана з тим, що сьогодні на Волині дуже активно розвивається пасічництво, зокрема на Маневиччині. А символізує бджола працелюбність, добробут та здоровий спосіб життя.

Фото: з мережі Facebook

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКІ ПАСІЧНИКИ ВИЙШЛИ ПІД СТІНИ ОДА (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів