Поділитись:

Як живеться і навчається студентам-іноземцям у Луцьку

Вівторок, 09 жовтня 2018, 11:50

Волинські виші приваблюють не лише українську молодь.

Доволі часто в Луцьку на студентські лави тимчасово мігрують й іноземці. Як їм тут живеться і чому обрали Україну, дізнавалися журналісти Сфера.TV.

"В Україні є більше можливостей розвиватися,ніж в Африці. До того ж отриманий диплом тут дасть змогу знайти гарну, перспективну роботу", – розповів студент Мааме Донтох.

"Україна має хороші стосунки з Намібією. Я хотіла вступити саме на міжнародні відносини, а в моїй країні такої спеціальності немає. Тому я вирішила, що простіше і вигідніше буде навчатися в Україні та й працювати можна буде на кращій позиції з таким дипломом", – додала студентка Лінда Намбілі.

Студенти дуже привітні і залюбки діляться враженнями про незвичні для них умови життя. Разом з тим студенти розповідають, що найбільше припало до душі в Луцьку.

Не всі студенти страждають через мовний бар'єр. Чимало іноземців знають російську та й українську хоч трохи таки намагаються освоїти.

"Це дуже складно, українська мова і спосіб життя українців в цілому для мене зовсім новий, незвичний, складно розуміти те, що викладають за спеціальністю. Проте я навчилася розуміти українців, особливо, коли йду в магазин, спілкуюся з друзями, проте сама не розмовляю", – пояснила Лінда Намбілі.

Іноземні студенти розповідають, що в цілому українці привітно до них ставляться. Неприємний інцидент виник лише один раз і більше подібного не траплялося.

"Був інцидент, який трапився влітку минулого року. Кілька африканців гуляли у парку імені Лесі Українки. Тоді зчинилася бійка з українцями, які викрикували: "Ми вас ненавидимо". В результаті у всіх були травми", – пригадав Мааме Донтох.

На щастя, більше такого не траплялося. Нині ж від українців лунають переважно позитивні думки у бік іноземних студентів.

Як не дивно, та чимала кількість іноземців прагне отримувати освіту і розвивати свою кар'єру саме в Україні. А викладачі наших вишів намагаються всіма можливими шляхами підтримувати темношкірих студентів і дати їм гідну базу знань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОТИРИ З П'ЯТИ СПРАВ ЩОДО ДИСКРИМІНАЦІЇ НА ВОЛИНІ БУЛО ЗАКРИТО

Надрукувати
мітки:
коментарів