Поділитись:

Триденні черги на кордоні: Україна і Польща оголосили спільну боротьбу

Вівторок, 09 жовтня 2018, 16:00

Очікування в чергах на пунктах пропуску для автотранспорту на українсько-польському кордоні досягають трьох діб

Про це повідомив виконувач обов'язків голови державної фіскальної служби України Олександр Власов на Facebook.

"Українські перевізники та експортери несуть суттєві збитки. Справа в тому, що між контрольними органами України та Польщі діє Меморандум про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні за період однієї зміни. В рамках цього документу прописані норми пропуску вантажних транспортних засобів по кожному пункту пропуску в одну сторону: через "Ягодин-Дорохуськ" – 600 автопоїздів, "Краківець - Корчова" – 400, "Рава Руська - Хребенне" – 150. Останній рік Меморандум виконується не в повному обсязі", – йдеться у повідомленні.

Керівники Львівської і Волинської митниць і очільники польських митниць працюватимуть над вирішенням проблеми. Вони домовилися про проведення в найкоротший термін особистої зустрічі в одному з пунктів пропуску, щоб "звірити годинники" та поговорити про перспективи спіробітництва. Адже у порядку денному зустрічі – розширення кількості пунктів пропуску на кордоні з Польщею, де буде проводитися спільний контроль.

Керівник митного відомства – заступник Державного секретаря Міністерства фінансів – заступник керівника Національної адміністрації доходів Польщі відзначив позитивну динаміку у модернізації та облаштуванні пунктів пропуску, що останнім часом реалізує уряд та ДФС. Більша частина капіталовкладень припадає саме на українсько-польську ділянку. Зокрема проведений капітальний ремонт пункту пропуска "Ягодин-Дорогуськ", закуплені та встановлюються вагові комплекси, стаціонарні скан-системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЛЬСЬКІ МИТНИКИ РОЗПОЧАЛИ "ТИХИЙ СТРАЙК: НА КОРДОНІ МОЖУТЬ БУТИ ЧЕРГИ

Надрукувати
мітки:
коментарів