Поділитись:

Що один в одного вимагають в судах Луцька мерія та облспоживспілка

Вівторок, 09 жовтня 2018, 14:00
Що один в одного вимагають в судах Луцька мерія та облспоживспілка

Нині у судах перебуває низка справ щодо стосунків Луцької міської ради та Волинської спілки споживчих товариств. Основна претензія зводиться до вимоги визнати незаконним рішення міської ради про розірвання договорів оренди.

"Щодо Глушець – нині підготовче засідання. Щодо Карпенка-Карого, то мало бути 4 жовтня засідання. Суддя захворіла, і через це не знаємо нічого", – зазначив заступник голови правління облспоживспілки Володимир Горгут. Як довго триватимуть судові засідання, він відповісти не може, адже все залежить від суду. У реєстрі судових рішень вдалося знайти наступні справи, що стосуються мерії та спілки:

КАРПЕНКА-КАРОГО, 1: СПІЛКА ПРОТИ ЛУЦЬКРАДИ

Волинська обласна спілка споживчих товариств звернулася з позовом до Луцької міської ради про визнання недійсним та скасування рішення від 25 липня 2018 року "Про надання КП "Луцькі ринки" згоди на поділ земельної ділянки, яка надана в постійне користування на вул. Карпенка Карого, 1".

Позивач посилається на те, що рішення є незаконним, оскільки прийняте з порушенням законодавства України. У серпні своєю ухвалою господарський суд Волинської області відкрив провадження у цій справі. Забезпечення позову задоволено частково.

11 вересня 2018 року Луцька міська рада подала клопотання про закриття провадження у справі, оскільки вважає, що даний спір підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства. Однак суд з цим не погодився.

І підготовче засідання у цій справі назначене на 12 жовтня 2018 року. А відповідно до постанови Рівненського апеляційного суду до набрання рішення у цій справі накладено арешт на земельну ділянку на вул. Карпенка-Карого, 1 в м. Луцьку (кадастровий номер 0710100000:22:065:0050). Луцькій міській раді заборонено перешкоджати Волинській обласній спілці споживчих товариств використовувати земельну ділянку, передавати її іншим особам чи вчиняти інші юридичні дії.

Окрім цього щодо цієї території є ще один позов щодо визнання незаконним рішення міської ради про розірвання договору. Тут мало бути засідання, однак його відклали через хворобу судді.

ГЛУШЕЦЬ, 1: СПІЛКА ПРОТИ ЛУЦЬКРАДИ

Ще одна справа стосується позову облспоживспілки до міської ради про визнання договору оренди поновленим щодо землі на вулиці Глушець, 1. Позивач просить визнати договір поновленим на 10 років. Відповідно визнати незаконним та скасувати рішення Луцької міської ради від 29.08.2018р. "Про відмову Волинській ОССТ у поновленні договору оренди землі для обслуговування ринку Центральний на вул. Глушець, 1 (площею 2,2125 га)".

Позивач каже, що на вказаній земельній ділянці розташовані об'єкти нерухомості, які належать на праві приватної власності Волинській ОССТ. Всупереч переважному праву оренди Волинської ОССТ на спірну земельну ділянку, відповідач своїм рішенням відмовив в поновленні договору на новий строк.

Підготовче засідання у цій справі назначене на 17 жовтня 2018 року.

ЛУЦЬКРАДА ПРОТИ СПІЛКИ

Окрім цього до суду звернулася і сама Луцька міська рада. У позовній заяві до Волинської обласної спілки споживчих товариств та приватного нотаріуса Луцького міськрайонного нотаріального округу вона просить визнати незаконною та скасувати постанову Волинської обласної спілки споживчих товариств про майновий комплекс № 28 і 27, а також визнання протиправним та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень з індексним номером 42101284 від 17.07.2018 року, прийняте приватним нотаріусом Луцького міського нотаріального округу, який вчиняв дії, як державний реєстратор. Підготовче засідання у справі призначене на 16, 24 жовтня 2018 року. Йдеться про майнові комплекси – це майно на ринку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів