Поділитись:

П'ять причин замінити цукор на мед

Середа, 10 жовтня 2018, 07:30
П'ять причин замінити цукор на мед

У цукрі практично немає корисних поживних речовин.

Бджолиний мед має антибактеріальні, імуномоделюючі, противірусні, антиоксидантні та інші властивості, які є корисними для людського організму, – пише healthystyle.

Ось ТОП-5 причин, чому цукор краще замінити на мед.

Калорійність меду. Звичайно, ви можете сказати, що калорійність меду вища, ніж калорійність цукру, і будете абсолютно праві. Дійсно, в столовій ложці натурального меду міститься приблизно 64 калорії, коли в такій же порції цукру – 46 калорій. Але фокус у тому, що мед набагато солодший, ніж цукор. Таким чином, вживаючи мед замість цукру впродовж дня, наш організм отримує приблизно вдвічі менше калорій.

Глікемічний індекс меду. Цей показник демонструє нам те, як їжа впливає на рівень цукру в крові. Високий глікемічний індекс продуктів, які ми постійно вживаємо, загрожує виникненням цукрового діабету, проблемами з вагою і серцево-судинною системою. Чим нижчийцей індекс, тим повільніше організм поглинає цукор, відповідно, така їжа здоровіша. Так ось: глікемічний індекс цукру – 70 одиниць, меду – 49 одиниць.

Основні складові меду. Основні складові меду – глюкоза і фруктоза (становлять 72 % складу меду). Для їх засвоєння не потрібно інсулін, тому відсутній ризик перевантажити підшлункову залозу. Потрапляючи в організм людини, ці компоненти не вимагають додаткової переробки в шлунково-кишковому тракті, отже, економлять деяку кількість енергії. Вони швидко всмоктуються і засвоюються.

Мед стимулює обмінні процеси. Дієтологи рекомендують використовувати мед замість цукру, якщо ви хочете схуднути. Вода з лимоном і медом з ранку натщесерце – ось стародавній індійський рецепт для схуднення.. Такий напій можна приймати кілька разів в день, але не раніше, ніж за 30 хвилин до прийому їжі. Також мед чудово поєднується з м'ятним або імбирним чаєм. Нарізані скибочки імбиру можна вживати в їжу з медом, щоб стимулювати обмінні процеси.

Мед підвищує імунітет. Мед зміцнює організм людини. Він добре впливає при нервовому виснаженні, допомагає при серцевих і шлункових захворюваннях, хворобах печінки. Мед пом'якшує слизові оболонки і тому рекомендується при багатьох простудних захворюваннях. Цукор знижує силу імунної системи в 17 разів. Чим більше цукру у нас в крові, тим слабкіший імунітет. Чому цукровий діабет небезпечний саме ускладненнями? При діабеті порушується процес регуляції цукру в крові підшлунковою залозою. І чим його більше стає в крові, тим гірше працює наша імунна система.

Крім того, в цукрі практично немає корисних поживних речовин. Його називають "порожніми калоріями". Мед навпаки має фантастично багатий вітамінно-мінеральний склад. І якщо вживати його правильно, то він здатний надати організму всі необхідні для життя і здоров'я речовини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯКІ ПРОДУКТИ НЕ МОЖНА ЗАМОРОЖУВАТИ

Надрукувати
мітки:
коментарів