Поділитись:

Який сніданок може нашкодити мозку

Четвер, 11 жовтня 2018, 07:30

Дослідження австралійських вчених показало, що нехтування здоровими правилами харчування під час сніданку призводить до згубних для головного мозку наслідків.

Про це пише ZIK.

Фахівці Університету Маккуорі в Сіднеї встановили: насичені жиром і цукром сніданки можуть посприяти негативних змін у головному мозку всього за чотири дні. Круасани, млинці, сирники, печиво, шоколадні вироби, солодкі мюслі – ці продукти, що вживаються постійно, здатні знижувати мозкову активність.

Зокрема, дослідниками було експериментально підтверджено, що поїдання на сніданок жирних і солодких продуктів корелює з втратою здатності до навчання і пам'яті. Зі слів вчених, точна причина, що викликає негативні явища когнітивного характеру, невідома і потребує в подальшому розслідування. Але фахівці вважають, що зниження розумової активності впливає на зміни концентрації глюкози в крові. І це все спричинюють нездорові сніданки, у яких занадто багато цукру.

Окремо фахівці зазначили, що спостерігали зниження функцій мозку у людей під час експерименту незалежно від їхньої ваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ЯТЬ ПРИЧИН ЗАМІНИТИ ЦУКОР НА МЕД

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2019
17 квітня 2019
11 квітня 2019
03 квітня 2019
28 березня 2019
19 березня 2019
11 березня 2019
12 лютого 2019
06 лютого 2019
30 січня 2019
28 січня 2019
16:43
16 січня 2019
11 січня 2019
17:40