Поділитись:

На Волині у двох школах – спалахи кору

Середа, 10 жовтня 2018, 19:32
На Волині у двох школах – спалахи кору

У вересні-жовтні зареєстровано понад 90 випадків кору, із них 62 у дітей до 17 років (70 %).

Це спричинено погіршенням епідемічної ситуації на трьох адміністративних територіях: Луцький район (захворіло 28 осіб, найбільше в селах Підгайці, Воютин та Садів), Горохівський район (22 особи), м. Нововолинськ (17 осіб). Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

На сьогодні залишаються чинними чотири спалахи кору: два спалахи у побуті – с. Скірче Горохівський район, смт. Благодатне Іваничівський район та два в навчальних закладах: ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Воютин, НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія" с. Підгайці Луцького району. Крім того, уражено ще 9 навчально – виховних закладів, де зареєстровано по 1-2 випадки кору.

Охоплення плановими щепленнями проти кору (вакцинація в 1 рік та ревакцинація у 6 років) у 2018 році в цілому в області задовільне. Нижчі від середньообласних показники у Ківерцівському, Шацькому, Любешівському, Горохівському, Володимир-Волинському районах та місті Луцьку. Проте на щеплення поза календарем підлягають ще понад 9 тис. дітей, котрі не отримали вікові щеплення в минулі роки. Недовиконання плану серед цих вікових груп зафіксовано в Горохівському, Ківерцівському, Рожищенському, Луцькому районах та м. Луцьку.

Основною причиною нещепленості дітей є відмови батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ НЕЩЕПЛЕНИХ ДІТЕЙ НЕ ПУСКАТИМУТЬ У ШКОЛИ І ДИТСАДКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024