Поділитись:

Зайва вага, високий кров'яний тиск та рівень холестерину? Перестань їсти чіпси!

Четвер, 11 жовтня 2018, 02:31

Часте вживання великої кількості снеків призводить до непоправних проблем зі здоров'ям. Про це у своєму блозі написала американський дієтолог Бріджит Койлой, передають Факти з посиланням на healthyeating.sfgate.com.

"Чіпси є недорогою, смачною і легкодоступною закускою. Але розплата за вживання чіпсів не варта задоволення. Якщо вживати чіпси час від часу, швидше за все, людина, яка веде здоровий спосіб життя, не зіткнеться з проблемами зі здоров'ям. Водночас щоденне вживання чіпсів може завдати непоправної шкоди вашому здоров'ю", – написала лікар.

Чіпси сприяють збільшенню ваги

Чіпси містять велику кількість жирів і калорій, що підвищує ризик збільшення ваги і, як наслідок, ожиріння. Дослідження, проведене в 2015 році і опубліковане в журналі Health Affairs, показало, що картопля, смажена в олії (включаючи чіпси), належить до числа продуктів, найбільш пов'язаних зі збільшенням ваги. Надмірна вага або ожиріння підвищують ризик розвитку діабету, серцевих захворювань і навіть викликають рак.

Регулярне вживання чіпсів підвищує кров'яний тиск

Натрій, що міститься в чіпсах, може негативно вплинути на ваше серцево-судинне здоров'я. Споживання натрію може викликати підвищення артеріального тиску, що може призвести до інсульту, серцевої недостатності, ішемічної хвороби серця і захворювань нирок. Картопляні чіпси, зазвичай, містять від 120 до 180 мг натрію на порцію.

Вживання чіпсів підвищує рівень холестерину в крові

Часте споживання чіпсів може сприяти підвищенню рівня холестерину через велику кількість жирів, що містяться в чіпсах. Додатково в процесі приготування утворюються транс-жири – так звана харчова хімія, яка також провокує підвищення рівня холестерину в крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРО "СУПЕРФУДИ", ОРТОРЕКСІЮ ТА "РОЗГОН" МЕТАБОЛІЗМУ: ІНТЕРВ'Ю З ДІЄТОЛОГОМ КАТЕРИНОЮ ТОЛСТІКОВОЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів