Поділитись:

Програма "Доступне житло": як змінилися умови

Четвер, 11 жовтня 2018, 15:15
Програма

Удосконалена програма "Доступне житло" повністю мінімізує корупційні ризики при її реалізації, дає свободу громадянам у виборі свого майбутнього житла, спрощує та полегшує доступ до державного кредитування, забезпечує прозорість та розширює коло учасників і кредитні можливості за рахунок залучення державних банків.

Про це заявив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, – повідомляє "Урядовий портал".

Урядом прийнята постанова щодо Порядку забезпечення громадян доступним житлом та Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла.

"Реалізація держпрограм "Доступне житло" та "Молодіжне кредитування" має відповідати вимогам часу та задовольняти, в першу чергу, потреби тих, хто дійсно потребує вирішення житлового питання. Ми забезпечуємо 30 % компенсації придбання доступного житла від держави або місцевих бюджетів та 50 % компенсації для внутрішньо переміщених осіб і учасників АТО. Запроваджуємо можливість для учасників програми придбати вже готове житло від забудовника. Знижуємо необхідний рівень середньомісячного доходу для сім'ї, яка потребує поліпшення житлових умов, з 5 до 3 розмірів середньомісячної заробітної плати у підрахунку на одну особу відповідно до регіону. Та найголовніше – впроваджуємо прозоре інформування через сайт Держмолодьжитла про учасників програми та тих, хто отримує державну підтримку", – наголосив Геннадій Зубко.

Урядовець розповів, що, відповідно до нового порядку, встановлюється вартість 1 кв. м доступного житла, яка має не перевищувати граничну, накладається заборона на продаж отриманого житла за пільговими програмами протягом трьох років. А також запроваджено неупереджений розподіл коштів між регіонами пропорційно кількості населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКОМУ ЦНАПІ КОНСУЛЬТУЮТЬ ЩОДО МОЛОДІЖНОГО КРЕДИТУВАННЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів