Поділитись:

Спалах сальмонельозу: в дитсадку на Хмельниччині отруїлося 56 людей

Четвер, 11 жовтня 2018, 23:30
Спалах сальмонельозу: в дитсадку на Хмельниччині отруїлося 56 людей

Понад півсотні хворих після відвідування їдальні у дитсадочку. У Нетішині Хмельницької області внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції у дошкільному навчальному закладі № 6 "Райдуга" захворіли вже 56 осіб, з них 44 – діти.

Про це повідомила завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Тетяна Федак, пише Укрінформ.

"Станом на 10 жовтня 2018 року зареєстровано 56 людей з гострим кишковим отруєнням, середи них – 44 діти. Переважна кількість хворих (45 осіб, з них 38 – діти) має середню тяжкість перебігу інфекційного захворювання. У всіх хворих підозрюють сальмонельоз. У 31 хворого цей діагноз вже лабораторно підтверджено. Дослідження триває. Інфекційний спалах ще не закрито", – наголосила фахівець.

У Хмельницькому обласному лабораторному центрі також поінформували, що, за результатами бактеріологічних обстежень об'єктів довкілля, в осередку харчових продуктів виділено сальмонелу ентерітідіс у їдальні дитсадка – на овочах (капусті, моркві, овочевому рагу, яблуках), на столах, дошках для нарізання м'яса, а також на окремих предметах у дитячих кімнатах.

Раніше в одному з дитсадків м. Нетішина вже був спалах сальмонельозу, внаслідок якого в медичних закладах міста з попереднім діагнозом "гастроентероколіт середньої важкості" перебували 36 пацієнтів (29 дітей та 7 дорослих).

Поліція відкрила кримінальну справу про порушення санітарних правил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОТРУЄННЯ У ВОЛИНСЬКИХ РЕСТОРАНАХ: ПІДПРИЄМЦЯМ ДОВЕДЕТЬСЯ СПЛАТИТИ ШТРАФ

Надрукувати
мітки:
коментарів