Поділитись:

Що у Фейсбуці пишуть про автокефалію

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 09:30
Що у Фейсбуці пишуть про автокефалію

Учора, 11 жовтня, стало відомо про те, що Синод Вселенського патріархату вирішив надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні.

Тепер у Києві скличуть Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, та обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти). Така новина не могла оминувати Фейсбук, отож стрічка зарясніла роздумами щодо цього.

Богдан Климчук, керівник туристичного агентства "Патріот":

Що у Фейсбуці пишуть про автокефалію

"Люблю подивитись новості окупантів, коли коментують гарні українські новини. Так – Томосу. Так – Україні! Дякую, Варфоломій!"

Валерій Пельц, ГО "Волфест":

Що у Фейсбуці пишуть про автокефалію

"Українське православ′я отримало безвіз. Вітаю!"

Павло Данильчук, депутат Луцької міської ради:

Що у Фейсбуці пишуть про автокефалію

"І про Томос, який ще поки не зовсім і остаточний. Синод в Стамбулі прийняв надважливі для нас історичні рішення, які розбивають вщент московські релігійні міфологеми, які формувалися та вкорінювалися понад останніх 300 років! Це однозначно наша перемога та відновлення історичної справедливості, що завжди є актуальною для нації, яка бореться за свою волю та незалежність! А церква давно стала частиною політичної боротьби, тож мати власну, хай і далеко неідеальну, помісну церкву – це питання нашого майбутнього існування. Та все інше надалі залежить від нас, місцевих церков, які мають домовитись, провести об'єднавчий Собор відновленої української церкви та обрати того патріарха, який буде найбільш сприяти переходу парафій МП. Буде ще купа провокацій, боротьби, політичного піару та розбірок. Але ще один безповоротний крок "Геть від Москви" зроблено!"

Сергій Шараєвський, режисер ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE":

Що у Фейсбуці пишуть про автокефалію

"А цікаво, скільки з тих, хто пише про Томос, читав Біблію, знають, що таке євхаристія та чому хрестяться трьома пальцями?"

Петро Савчук, ректор Луцького національного технічного університету:

Що у Фейсбуці пишуть про автокефалію

"Історична подія! Респект президенту Петру Порошенку!"

Андрій Михайлов, краєзнавець, автор проекту "Волинь Велика" :

Що у Фейсбуці пишуть про автокефалію

"Крок за кроком до повної незалежності від улусу Золотої Орди – Москви".

Михайло Кононович, лідер комсомолу України:

Що у Фейсбуці пишуть про автокефалію

"З УКРТомосом Росія вже не центр православ′я, а просто помісна церква – це платня за жадібність і слабість".

Олександр Кононович, голова російської спільноти на Волині:

Що у Фейсбуці пишуть про автокефалію

"Вихід один: Варфоломію – анафему".

Мустафа Найєм, народний депутат України:

Що у Фейсбуці пишуть про автокефалію

"Далекий від православ'я і релігії в цілому, але щиро, дуже щиро радий за нашу країну. Українці мають таке ж право на свою автокефалію, як і болгари, чехи, серби і румуни. І так, Томос – це не тільки про релігію, а й про політику і право народу слідувати своїм традиціям без оглядки на чужу волю. А дотепним злостивцям минулого режиму, яких забули запитати про користь релігії для економіки і безпеки країни, хочу нагадати, що ваш клоун Віктор Федорович літав чартером на Афон щорічно, з приводу і без приводу, що не заважало йому і його родині ні грабувати, ні брови загинати, коли на площах розстрілювали людей. До речі, Віктор Янукович був єдиним п̶р̶е̶з̶іид̶е̶н̶т̶о̶м̶ непорозумінням українського народу, який не просив надати Українській православній церкві автокефалію".

Нагадаємо: сьогодні, 12 жовтня, о 17:35 на ТК "UA:Волинь" дивіться ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE", присвячений темі Томосу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ФІЛАРЕТА ЗНЯЛИ АНАФЕМУ, – ЗМІ

Надрукувати
мітки:
коментарів