Поділитись:

Чим харчуються діти у школах світу (ФОТО)

Субота, 13 жовтня 2018, 01:38

Переможець п'ятого сезону популярного кулінарного шоу "МастерШеф" шеф-кухар Євген Клопотенко намагається змінити шкільне меню українських дітей, передає Amazing Ukraine.

У жовтні 2018 року в школах, які беруть участь у його експерименті, будуть випробовувати двотижневе меню, яке на 60% складатиметься із Євгенових страв, а на 40% – із тих, які готували раніше.

Після цього меню Клопотенка планують запровадити у всіх школах, які цього захочуть.

"Щопонеділка у школах дають сосиски, – пояснює Євген Клопотенко. – Чому? Бо на вихідних не можна робити заготовки. Кухарі не встигають нічого приготувати, тому кожного понеділка у всіх школах України – сосиски".

Щоб зрозуміти, на скільки меню українських школярів відрізняється від раціону їхніх однолітків в інших країнах, пропонуємо просто поглянути на фото, які підготував блогер sweetgreen ще у 2015 році.

Ви здивуєтесь, а може й ні, що меню за три роки не змінилося.

Україна: картопляне пюре з сосисками, борщ, салат з капусти та сирники / десертний млинець

Блогер, який знімав серію, пояснює, що ці світлини не точно відображають шкільні обіди, а просто показують набір продуктів, які мають знаходитися у шкільних кафетеріях відповідно до державних стандартів для програм шкільних обідів.

Для створення добірки автор також досліджував регіональні кухні та культури харчування, а також фотографії, які знімали реальні учні в різних країнах.

Франція: стейк, морква, зелена квасоля, сир та свіжі фрукти

Греція: запечена курка з рисом, фаршировані листя винограду, салат із помідорів та огірків, свіжі апельсини і грецький йогурт з насінням гранату

Бразилія: свинина з овочами, чорними бобами та рисом, салатом, хлібом та запеченими бананами

Фінляндія: гороховий суп, буряковий салат, салат з моркви, хліб та паннаккау (десертний млинець) зі свіжими ягодами

Південна Корея: рибний суп, тофу на рисі, кімчі та свіжі овочі

Італія: місцева риба, макарони з томатним соусом, салат капресе, багет та виноград

Іспанія: коричневий рис з соусом та креветками, овочі, гаспачо, свіжий перець, хліб та апельсин

США: смажена в паніровці курка, картопляне пюре, горох, фруктова чашка та печиво з шоколадом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИ МОЖЛИВО КУХОВАРИТИ В АНТАРКТИЦІ? ВЧЕНИЙ НАМАГАЄТЬСЯ ПРИГОТУВАТИ ЇЖУ ПРИ -70°C (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 лютого 2019
19 лютого 2019
18 лютого 2019
16 лютого 2019
15 лютого 2019
14 лютого 2019
12 лютого 2019
10 лютого 2019
09 лютого 2019
08 лютого 2019
07 лютого 2019