Поділитись:

Чим харчуються діти у школах світу (ФОТО)

Субота, 13 жовтня 2018, 01:38
364
0
0
0

Переможець п'ятого сезону популярного кулінарного шоу "МастерШеф" шеф-кухар Євген Клопотенко намагається змінити шкільне меню українських дітей, передає Amazing Ukraine.

У жовтні 2018 року в школах, які беруть участь у його експерименті, будуть випробовувати двотижневе меню, яке на 60% складатиметься із Євгенових страв, а на 40% – із тих, які готували раніше.

Після цього меню Клопотенка планують запровадити у всіх школах, які цього захочуть.

"Щопонеділка у школах дають сосиски, – пояснює Євген Клопотенко. – Чому? Бо на вихідних не можна робити заготовки. Кухарі не встигають нічого приготувати, тому кожного понеділка у всіх школах України – сосиски".

Щоб зрозуміти, на скільки меню українських школярів відрізняється від раціону їхніх однолітків в інших країнах, пропонуємо просто поглянути на фото, які підготував блогер sweetgreen ще у 2015 році.

Ви здивуєтесь, а може й ні, що меню за три роки не змінилося.

Україна: картопляне пюре з сосисками, борщ, салат з капусти та сирники / десертний млинець

Блогер, який знімав серію, пояснює, що ці світлини не точно відображають шкільні обіди, а просто показують набір продуктів, які мають знаходитися у шкільних кафетеріях відповідно до державних стандартів для програм шкільних обідів.

Для створення добірки автор також досліджував регіональні кухні та культури харчування, а також фотографії, які знімали реальні учні в різних країнах.

Франція: стейк, морква, зелена квасоля, сир та свіжі фрукти

Греція: запечена курка з рисом, фаршировані листя винограду, салат із помідорів та огірків, свіжі апельсини і грецький йогурт з насінням гранату

Бразилія: свинина з овочами, чорними бобами та рисом, салатом, хлібом та запеченими бананами

Фінляндія: гороховий суп, буряковий салат, салат з моркви, хліб та паннаккау (десертний млинець) зі свіжими ягодами

Південна Корея: рибний суп, тофу на рисі, кімчі та свіжі овочі

Італія: місцева риба, макарони з томатним соусом, салат капресе, багет та виноград

Іспанія: коричневий рис з соусом та креветками, овочі, гаспачо, свіжий перець, хліб та апельсин

США: смажена в паніровці курка, картопляне пюре, горох, фруктова чашка та печиво з шоколадом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИ МОЖЛИВО КУХОВАРИТИ В АНТАРКТИЦІ? ВЧЕНИЙ НАМАГАЄТЬСЯ ПРИГОТУВАТИ ЇЖУ ПРИ -70°C (ФОТО)

364
0
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів
12 листопада 2018
09 листопада 2018
07 листопада 2018
06 листопада 2018
05 листопада 2018
02 листопада 2018
01 листопада 2018
20:00
#Сім_сорок: жити-(не)смітити
Маленький песиміст в мені каже, що не скоро ідея з ...
#Сім_сорок. Коли бракує часу
Ви аналізували коли-небудь, скільки часу на день у вас забирає ...
Сім_сорок. Кави?
Ще 5 років тому у Луцьку було не так багато ...
#Сім_сорок: перше заняття в луцькій автошколі (дівоча версія)
Не так давно, моя журналістсько-дівоча натура захотіла стати ще й ...
Неочікувана парочка друзів
Уже фактично увійшло у звичку кожного ранку визирати у вікно ...
Припиніть палити суху траву та листя! (фото)
Фраза "Ми не курили, то листя біля школи палять" врятувала ...
Що не можна нагрівати повторно
Ми частенько нагріваємо двічі, а то й тричі ті чи ...