Поділитись:

Найпоширеніші хвороби українців: державна статистика

Субота, 13 жовтня 2018, 02:29

Медики назвали хвороби, якими найчастіше хворіють українці.

Українці найбільше хворіють через ураження і порушення в системах кровообігу, органів травлення і дихання. Про це повідомляє 24apteka з посиланням на Державну службу статистики, – передає ZIK.

Збільшилася кількість зареєстрованих хвороб у старшого покоління (жінки старше 55, чоловіки старше 60 років) і зменшилася в українців старше 18 років.

Серед старших вікових груп зареєстровано понад 28 млн випадків захворювань.

Старші люди стали хворіти через ураження органів дихання, ендокринної системи, розлади харчування та порушення обміну речовин, зросла кількість шкірних хвороб та хвороб підшкірної клітковини.

Серед окремих вікових груп (жінки 18-54, чоловіки 18-59 років) кількість зареєстрованих захворювань за рік зменшилася на 34 тисячі і склала 31,8 млн випадків.

У цих груп різко зросла кількість зареєстрованих хвороб органів дихання – на 253 тисячі випадків більше порівняно з попереднім роком.

Приблизно на 1000 збільшилася кількість випадків вроджених аномалій.

В обох категоріях на перше місце за кількістю захворювань виходять хвороби системи кровообігу: понад 14 млн випадків у осіб пенсійного віку і більше 8 млн в українців від 18 і до 54 (жінки) і 59 (чоловіки) років.

Далі йдуть хвороби органів травлення і дихання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАЙВА ВАГА, ВИСОКИЙ КРОВ'ЯНИЙ ТИСК ТА РІВЕНЬ ХОЛЕСТЕРИНУ? ПЕРЕСТАНЬ ЇСТИ ЧІПСИ!

Надрукувати
мітки:
коментарів