Поділитись:

Вступ-2019: затвердили умови для абітурієнтів

Субота, 13 жовтня 2018, 21:03

Міністерство освіти і науки затвердило Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2019 році.

Відповідний наказ підписала міністр освіти Лілія Гриневич, – повідомляє Освіта.ua.

Документ встановлює основні правила проведення вступної кампанії до закладів вищої освіти і є обов'язковими для вишів, не залежно від форм власності та підпорядкування, окрім військових навчальних закладів.

Вступ на перший курс для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного‚ фармацевтичного або ветеринарного спрямувань). Денна форма:

Вступники на основі повної загальної середньої освіти, за виключенням окремих категорій абітурієнтів, подаватимуть заяви про вступ тільки в електронній формі.

Абітурієнти матимуть можливість подати до семи заяв на місця державного та регіонального замовлення, але не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Подання заяв на контрактні конкурсні пропозиції обмежуватись не буде.

У 2019 році приймаються сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018 та 2019 років, окрім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. Якщо як конкурсний предмет у виші буде встановлено іноземну мову, вступник матиме право подавати оцінку із сертифікатів 2018 та 2019 років з однієї з іноземних мов на власний розсуд.

Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної середньої освіти вступають на перший курс, зараховуватимуться результати ЗНО з трьох конкурсних предметів, молодшого бакалавра - з двох конкурсних предметів.

Заклади вищої освіти матимуть право самостійно визначати мінімальне значення кількості балів із вступних випробувань, з якими вступник допускатиметься до участі у конкурсі.

Разом з тим, мінімальні значення кількості балів із вступних випробувань для вступу на основі повної загальної середньої освіти не можуть бути встановлені менше 150 балів для спеціальностей "Стоматологія", "Медицина" та "Педіатрія" з другого та третього конкурсних предметів.

Також конкурсний бал не може бути менше 130 балів для здобуття ступеня магістра за спеціальністю "Фармація, промислова фармація" та для бакалаврських спеціальностей "Право", "Публічне управління та адміністрування" і "Міжнародні відносини".

Реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження необхідних документів розпочнеться 01 липня.

Прийом заяв та документів від вступників розпочнеться 10 липня і закінчиться 16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів та 22 липня - для осіб, які вступають тільки за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Творчі конкурси проводяться в кілька сесій з 01 по 10 липня (до 12 липня для спеціальності "Музичне мистецтво") включно.

Вступні іспити будуть проводитись з 17 до 22 липня, співбесіди - з 17 до 19 липня включно.

Формування рейтингових списків вступників, які вступають на основі результатів зовнішнього незалежного оцінювання, творчих конкурсів та вступних іспитів, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вишу освіту за кошти державного або регіонального бюджету здійснюються не пізніше 18.00 години 26 липня.

Вступники, які отримають рекомендації, мають виконати відповідні вимоги до зарахування до 18.00 години 31 липня.

Зарахування вступників за кошти державного або регіонального бюджету буде проводено не пізніше 01 серпня, а за рахунок цільових пільгових державних кредитів, кошти фізичних або юридичних осіб - не пізніше 30 вересня.

Переведення на вакантні місця державного, регіонального замовлення та на місця за рахунок цільових пільгових державних кредитів осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб на основі повної загальної середньої освіти - не пізніше 09 серпня.

Надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих для вступників, які вступатимуть на місця за кошти фізичних або юридичних осіб на відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції здійснюватиметься не раніше 01 серпня.

Вступ на перший курс для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за іншими (крім денної) формами здобуття освіти:

Строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб визначатимуться правилами прийому закладу освіти. При цьому прийом документів починатиметься не раніше 10 липня, тривалість кожної сесії прийому документів становитиме не більше 30 днів.

Зарахування проводиться не пізніше ніж через 15 днів після завершення чергової сесії прийому заяв та документів, протягом яких проводиться конкурсний відбір, але не пізніше 30 листопада 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІСЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ПРОХІДНОГО БАЛУ ДО МЕДУНІВЕРСИТЕТІВ ВСТУПИЛО ЗНАЧНО МЕНШЕ АБІТУРІЄНТІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів