Поділитись:

На Волині збудували і відновили 70 кілометрів лісових доріг (фото)

Неділя, 14 жовтня 2018, 15:03

За 9 місяців 2018 року на Волині збудовано та відремонтовано 69,2 км земляного полотна. На це витрачено понад 8 млн грн зароблених державними лісогосподарськими підприємствами коштів.

Місця розташування доріг, що збудовано, визначені з урахуванням економічної доцільності та найкоротшого терміну окупності у важкодоступних лісових масивах, де запаси стиглої деревини сягають понад 1,2 млн м3, – інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Цей напрямок роботи залишається одним із пріоритетних для волинських лісівників.

Лісова інфраструктура на Волині останніми роками значно пішла вперед у своєму розвитку. Змінилося і саме значення та суть розбудови мережі лісового сполучення. Погоджувати карту лісової дорожньої мережі з представниками громади давно стало традицією для волинських лісівників.

Дороги в лісі вийшли за рамки лише важливого економічного значення і набули соціального статусу. Вони нерідко стають єдиним шляхом сполучення між віддаленими поліськими селами. Або суттєво скорочують шлях між сусідніми населеними пунктами. Лісові дороги відкривають жителям сіл доступ до тих місць у лісі, які раніше були недоступними. Особливо це важливо у період збору дикорослих ягід та грибів, що для мешканців волинської глибинки нерідко є одним із суттєвих джерел надходжень до сімейного бюджету.

Окремо варто наголосити, що без лісових доріг неможливе також ведення лісового та мисливського господарства, раціональне та ефективне використання лісових ресурсів, дороги виконують і протипожежну функцію.

Тому будуються не лише нові лісові дороги. Лісівники докладають чимало ресурсів та зусиль, щоб утримати у належному стані й ті лісові шляхи, які будувалися попередніми роками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ПРОСЯТЬ ЗРОБИТИ ПРОЇЗД ІЗ КІВЕРЦІВСЬКОЇ НА ВИШКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів