Поділитись:

Без пандусів, табличок і слідчої кімнати: волинських поліцейських розкритикували "ревізори"

Неділя, 14 жовтня 2018, 11:30
Без пандусів, табличок і слідчої кімнати: волинських поліцейських розкритикували «ревізори»

У роботі Ківерцівського відділу ГУНП Волині виявили ряд порушень вимог чинного та міжнародного законодавства в сфері захисту прав людини.

Такі результати моніторингового візиту регіонального координатора взаємодії з громадськістю, уповноваженого у Волинській області Віталія Єлова та громадського монітора Георгія Корнієвського, – повідомляє Українське право.

Ревізори зуважили, що вхід у відділ поліції не обладнаний пандусом, що позбавляє людей з інвалідністю можливості потрапити до поліції. На службових кабінетах відсутні таблички із зазначенням посад та прізвищ працівників, які в них працюють.

"У відділі поліції немає кімнати для затриманих та слідчої кімнати. Тому, передбачені законодавством заходи проводяться у непризначених для цього місцях. Правоохоронці також не створили умов для проведення конфіденційних побачень затриманих осіб із захисниками, оскільки спеціальні кімнати відсутні. При цьому, ми побачили, що у будівлі є законсервовані приміщення колишнього ІТТ, які не використовуються",– зазначив Віталій Єлов.

Під час моніторингового візиту виявили і порушення під час затримання осіб. У поліції не дотримуються вимог щодо тривалості адміністративного затримання та несвоєчасно повідомляють центри з надання безоплатної правової допомоги про обраний запобіжний захід.

Окрім цього, монітори констатували, що у відділі поліції неналежно організовані навчання працівників. До програм освітніх заходів для персоналу не врахована тема недопущення катувань та нелюдського ставлення і у 2018 правоохоронці цього не вивчали.

Усі результати моніторингового візиту та рекомендації направлять до Нацполіції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЛІЦІЯ ПОСИЛИТЬ ПАТРУЛЮВАННЯ БІЛЯ ЦЕРКОВ НАПЕРЕДОДНІ СВЯТ

Надрукувати
мітки:
коментарів