Поділитись:

Гарячу воду відключили через "Луцьктепло", – "Волиньгаз"

П'ятниця, 08 квітня 2016, 18:11
Гарячу воду відключили через «Луцьктепло», – «Волиньгаз»

Через заборгованість на суму 41 мільйон гривень постачальник НАК "Нафтогаз України" не підтвердив ліміти природного газу для ДКП "Луцьктепло".

Окрім того теплопостачальне підприємство міста заборгувало ПАТ "Волиньгаз" за розподіл природного газу 23 мільйони гривень, а відтак припинення газопостачання для ТКЕ стало неминучим, – повідомили в прес-службі ПАТ "Волиньгаз".

Нагадаємо, відповідно до вимог Кодексу газорозподільних мереж, відбір природного газу з газорозподільної системи можливий лише за наявності у споживача підтверджених обсягів природного газу (тобто номінацій, або лімітів на відповідний розрахунковий період) та відсутності заборгованості перед газорозподільним підприємством.

ПАТ "Волиньгаз" неодноразово звертався до керівництва ДКП "Луцьктепло" та місцевої влади із попередженням щодо можливого відключення через критичну ситуацію із розрахунками перед газорозподільною компанією. Між тим, вирішення проблемного питання так і не відбулося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХТО В ЛУЦЬКУ НАЙБІЛЬШЕ БОРГУЄ ЗА ТЕПЛО?

Незважаючи на достатній рівень розрахунків лучан за послуги із теплопостачання, які знаходяться на рівні 85%, за період із січня цього року ДКП "Луцьктепло" розрахувалось із ПАТ "Волиньгаз" за розподіл природного газу лише на 23%, та станом на сьогоднішній день боргує газорозподільному підприємству майже 23 мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БОРГИ ЛУЧАН ПЕРЕД "ЛУЦЬКТЕПЛОМ" "ВИБИВАТИМУТЬ" КОЛЕКТОРИ

Варто зауважити, і те, що на сьогодні жодне із інших теплокомуненерго області не має подібної ситуації та у повному обсязі розрахувалось із ПАТ "Волиньгаз" за послуги із розподілу та за послуги із газопостачання із "Нафтогазом".

Окрім того, сумнівною виглядає робота керівництва теплопостачального підприємства і щодо роботи із боржниками серед споживачів. Адже для порівняння, за послуги із газопостачання, станом на 1 квітня, населення заплатило на рівні 138%, у той час коли розрахунки за теплопостачання є значно нижчими.

Між тим, відсутність у місті гарячої води створює значне соціальне напруження серед лучан, більшість із яких усе ж справно сплачують ДКП "Луцьктепло" за надані послуги. Зважаючи на це ПАТ "Волиньгаз" вкотре звертає увагу керівників підприємства та місцеву владу на недостатній рівень платіжної дисципліни та необхідність прийняття дієвих рішень задля вирішення проблемної ситуації.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024