Поділитись:

ТОП-6 помилок в харчуванні, які вбивають вашу щитоподібну залозу

Середа, 17 жовтня 2018, 02:22

Як часто ви перевіряєте свою "щитовидку"? Щитоподібна залоза відповідає за ваш метаболізм, гормональний баланс, концентрацію і енергію. Якщо вона почне погано функціонувати, то це вплине на ваше загальне здоров'я.

Але що робити, аби зберегти здоров'я щитоподібної залози? Ключове значення тут має їжа, яку ви їсте (або не їсте).

"Все буде Україна" пропонує вам Топ-6 найпоширеніших харчових помилок, уникаючи яких ви збережете свою щитоподібну залозу.

1. Пропускати прийоми їжі

Проблеми з щитоподібною залозою можуть привести до збільшення ваги. Але пропускати прийоми їжі – це дуже погане рішення. Це призведе до того, що організм почне економити енергію, а не витрачати її, і це змусить вас почувати себе більш втомленим. Більше того, не виключено накопичення холестерину.

2. Уникати вуглеводів

Для схуднення рекомендується скоротити кількість уживаних вуглеводів, але це не означає, що ви повинні уникати всіх вуглеводів. Це надасть той же ефект, що і пропуск їжі, тому що вуглеводи використовуються організмом як паливо.

3. Не вживати глютен

Якщо у вас непереносимість глютену, то ризик розвитку хвороби аутоімунного тиреоїдиту, яка є найбільш поширеною проблемою зі щитоподібною залозою, різко зростає. Аутоімунний тиреоїдит виробляє ті ж антитіла, які виробляються при целіакії, які можуть помилково атакувати вашу щитоподібну залозу.

4. Налягати на хрестоцвіті овочі

Хрестоцвіті овочі корисні для здоров'я. Проте броколі, капуста, цвітна капуста, брюссельська капуста і пліч-чой можуть уповільнити роботу щитоподібної залози, особливо, якщо ви занадто сильно на них налягаєте. Вони можуть викликати збільшення щитоподібної залози, а також призвести до набряку шиї. Рішення просте: замість того, щоб їсти їх сирими, варіть і смажте їх.

5. Забувати про важливість йоду

Наша щитоподібна залоза потребує цієї живильної речовини для виробництва гормонів. Продукти, які багаті йодом – це органічні йогурти, водорості та інші морепродукти, журавлина і полуниця.

6. Часто вживати рибу з високим вмістом ртуті

Цей елемент небезпечний для здоров'я, в тому числі для щитоподібної залози, оскільки він може перешкоджати нормальній роботі гормонів.

Більшість людей також не можуть сказати "ні" солодощам, але штучні підсолоджувачі, включаючи сукралозу і аспартам, можуть завдати шкоди вашій щитоподібній залозі. Замініть їх кленовим сиропом, медом або нерафінованим цукром.

А у вас виникали проблеми зі щитоподібною залозою?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СУПРУН РОЗПОВІЛА УСЮ ПРАВДУ ПРО ЯЙЦЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів