Поділитись:

Волинські громади почали отримувати більше податків

Середа, 17 жовтня 2018, 17:17

Упродовж січня-вересня 2018 року до місцевих бюджетів на Волині сплачено 2 мільярди 768 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструють органи ДФС.

Таким чином, територіальні громади області отримали на 562,5 мільйона гривень податків більше, аніж у січні-вересні минулого року. Про це інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

"Динаміка зростання надходжень до місцевих бюджетів, яку фіксуємо з початку року, свідчить про результативні заходи фахівців ДФС та органів виконавчої влади в питанні детінізації економіки, насамперед ринку праці. Саме податок на доходи фізичних осіб найбільшою мірою впливає на фінансову стабільність у територіальних громадах. Тому без активної участі місцевої влади, яка теж повинна опікуватися питаннями легалізації праці, бюджетний успіх та самостійність громад неможливі", – наголошує перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Посадовець підкреслив, що саме легальні трудові відносини – це законодавчо закріплені права працюючих громадян сьогодні та гарантоване майбутнє завтра.

"Не випадково питанню легалізації трудових відносин приділяється така увага. Саме так звані зарплатні податки – це стабільні надходження до бюджетів всіх рівнів та гарантований державою соціальний захист кожному, хто офіційно працевлаштований", – підсумував Віталій Чуй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЯНИ СПРЯМУВАЛИ НА АРМІЮ МАЙЖЕ 190 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів