Поділитись:

"Брєд і маніпуляція", – колишній головний дорожник Волині про критику ремонту доріг

Середа, 17 жовтня 2018, 16:50

Голова Волинської обласної організації Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Іван Мирка, який раніше очолював департамент інфраструктури та туризму Волинської ОДА, назвав "повним брєдом і маніпуляцією" статтю нардепа Романа Семенухи про ремонт доріг.

Про це Іван Мирка написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

Нагадаємо: народний депутат Роман Семенуха розкритикував якість ремонту українських доріг та звинуватив нинішню владу у нераціональному використанні коштів.

Натомість Іван Мирка вважає, дорожня реформа є однією із найуспішніших реформ.

"Так, вона не вирішить все і одразу на дійсно знищених українських дорогах. Так, але вона повернула процес в іншу сторону, в сторону відновлення. Так, сьогодні зароджуються нові лідери в цій галузі як зі сторони розпорядників, так і зі сторони підрядників", – йдеться в дописі.

Як колишній головний дорожник Волині Іван Мирка вказує на неправдиві, з його слів, дані, використані в статті:

  • 80% ремонтів зроблено неякісно: "Це брєд і маніпуляція, якби таке було цього, неможливо приховати. Всі проблеми, які виникали з якістю робіт, вирішувались... Але за погано зроблену роботу всі отримали по заслугах. Відповідальні підрядники ліквідували свої помилки, безвідповідальні – не отримали коштів і по ним працюють правоохоронці".
  • асфальтове покриття в Україні служить три роки: "... сьогодні майже всі роботи на магістралях виконують з зовнішнім шаром з ШМА. Якщо навіть згадати, то з 2012 року досі тримаються дороги, в тому числі Київ - Варшава. Не менше 10 років не будуть заглядати на ці дороги. крім утримання, звичайно".
  • ямковий ремонт 1 км дороги коштує 4-5 млн грн: "Це взагалі повний брєд і маніпуляція... Я не буду голосувати за партію, де ви в списку".

"... це (стаття, – "К.") просто брєд сивої кобили. Тут немає жодної краплини економіки чи аналітики, – вважає Іван Мирка. – Так, "пятирічка Гройсмана" – це дуже сміливе завдання, але ця стаття не має ніякого відношення до дорожньої галузі і тим більше до її економічної складової".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГРОЙСМАН ПОХВАЛИВСЯ РЕМОНТОМ ТРАСИ НА ВОЛИНІ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів