Поділитись:

В Україні по-новому формуватимуть ціну на електроенергію

Четвер, 18 жовтня 2018, 12:32

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг врегулювала механізм формування цін на електричну енергію для побутових і малих непобутових споживачів

Відповідний Порядок формування цін на універсальні послуги затверджений постановою від 5 жовтня. Вона набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування в газеті "Урядовий кур'єр", – пише 24 телеканал.

Ціна на універсальні послуги містить покупки електроенергії на ринку, ціну (тариф) на послуги постачальника універсальних послуг, ціни на послуги оператора системи передачі і оператора системи розподілу на відповідному класі напруги згідно з укладеними договорами про надання послуг.

Введення нового механізму дозволить визначати ціни на універсальні послуги до дати початку дії нового ринку електричної енергії (1 липня 2019 року) і в перші розрахункові періоди з дати початку дії нового ринку.

За законом "Про ринок електричної енергії", в Україні до 1 липня 2019 року має змінитися модель функціонування ринку електроенергії, що узгоджується також із Третім енергетичним пакетом ЄС. Це впровадження має привести, за задумом законодавців, до вільного ринкового ціноутворення, зменшення впливу держави, конкуренції та можливості продажу електроенергії за двосторонніми договорами. Проте за поточних ринкових умов у нашій країні таке реформування може погіршити ситуацію в галузі та загрожує дискредитацією процесу євроінтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БОРГИ УКРАЇНЦІВ ЗА "КОМУНАЛКУ" ПЕРЕВИЩУЮТЬ 34 МІЛЬЯРДИ (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів