Поділитись:

У Луцьку відбувся суд стосовно екокатастрофи через завод (відео)

Четвер, 18 жовтня 2018, 14:00

Підприємство "Технологія базальту", що знаходиться у Струмівці, судиться з обласним управлінням екології та природних ресурсів через те, що його працівники не надали дозвіл на викиди. Однак мешканці Стумівки скаржаться на нелегальну і шкідливу, за їхніми словами, роботу самого підприємства "Технологія базальту".

Про це йдеться в сюжеті "UA: Волинь".

Начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Назар Орел розповів, що в результаті перевірок забруднення повітря поблизу заводу встановили, що концентрація фенолу і фольмадегіду перевищує допустимі норми у 30-90 %. Це стало підставою для заборони видачі підприємству дозволу на викиди. Одержати його товариство "Технологія базальту" має намір через суд.

Юристконсультат ТОВ "Технологія базальту" Алла Коптєва зазначила, що дозвіл вже не видається 2 роки.

Однак начальник обласного управління екології та природних ресурсів Дмитро Новохатський зазначив, що підприємство взагалі немає законних підстав працювати.

"Управління у повному обсязі заперечує проти позову Держспоживслужби щодо зобов'язання управління екології про видачу дозволу на викиди в атмосферне повітря. У нас відсутні законні підстави для видачі цього дозволу. Відповідно на сьогодні підприємство не має законних підстав працювати", - зауважив Дмитро Новохатський.

"Вони кожного дня працюють, а у них немає дозволу і немає на них управи. Треба вживати радикальних заходів – блокування його. В будь-якому випадку, треба його зупинити. Бо або ж ми зупинимо завод, або завод зупинить чиєсь наше життя", - додав мешканець села Струмівка Олег Чирук.

Під час засідання суддя Фелікс Волдінер задовольнив клопотання щодо залучення третьої сторони до справи. Друге засідання відбудеться 30 жовтня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ – ЕКОКАТАСТРОФА: НЕПРИЄМНИЙ ЗАПАХ ТА ШКІДЛИВІ РЕЧОВИНИ В ПОВІТРІ ЧЕРЕЗ ЗАВОД

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024