Поділитись:

Керівник Волинської митниці розповів про партію вилучених телефонів

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 13:00

В.о начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький розповів про вилучення митниками в "Ягодині" партії китайських телефонів і відповів на критику з боку деяких журналістів.

"Фейсбук – дуже ненадійне джерело інформації", – зазначив керівник митниці в коментарі ІА "Конкурент". До того ж. зауважив він, особливо небезпечно, коли такою інформацією починають оперувати правоохоронні органи.

Із його слів, фургон, що перевозив цей вантаж, справді в'їхав у пункт пропуску ще 13 жовтня. Він одразу був сканований і перебував у статусі затриманого завдяки реакції посадових осіб управління протидії порушенням митних правил та міжнародної взаємодії Волинської митниці ДФС.

"Саме митники виявили невідповідність між описом та реальним наповненням вантажу, а не журналіст, який нині змагається за звання генія контрабандних схем", – запевнив Шелігацький.

Як пояснив він, затримка з оглядом вантажу зумовлена вимогами ст.. 233 Митного Кодексу України. У ній зазначено, що пропуск міжнародних поштових відправлень через митний кордон України здійснюється в найкоротший строк, а операції з ними (розпакування, перепакування, пред'явлення для огляду тощо) здійснюються під митним контролем в місцях, які визначаються та обладнуються відповідними операторами поштового зв'язку. На виконання цих вимог декларанта товару одразу викликали для огляду транспортного засобу та відібрання відповідних пояснень. З огляду на святкові вихідні, уповноважена особа товариства прибула у пункт пропуску 16 жовтня. У той же день, за результатами огляду, склали протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст.. 483 Митного Кодексу України (приховуванням від митного контролю). Опис та передача товару на склад митниці відбулися 17 жовтня. У цей же день митницею було винесено постанову про призначення експертизи для встановлення вартості вилучених мобільних телефонів.

Без результатів цієї експертизи неможливо визначити міру відповідальності порушника, – пояснив Шелігацький.

"Я добре усвідомлюю, що такі нібито "дрібнички" не цікаві ні цьому журналісту, ні активним учасникам соціальних мереж. Думаю, що кожен повинен бути фахівцем у своїй сфері діяльності, а час енциклопедистів давно минув. Проте це дуже важливо згодом, у ході судового розгляду справи. У судах домисли заангажованих журналістів, розміщені на їхніх приватних сторінках у Фейсбуці, до розгляду не беруться. Тому такі гучні, але дуже поверхові популістські заяви стають профанацією системи верховенства права", – прокоментував в.о начальника Волинської митниці ДФС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗБРОЯ, БУРШТИН, НАРКОТИКИ: ЯКУ КОНТРАБАНДУ ВОЗЯТЬ ЧЕРЕЗ ВОЛИНСЬКУ МИТНИЦЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів