Поділитись:

Влада просить українців здавати недобросовісних сусідів-субсидіантів

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 17:17
Влада просить українців здавати недобросовісних сусідів-субсидіантів

Мінсоцполітики запустило "гарячу лінію" з питань порушень при наданні соціальної допомоги.

Зателефонувавши на неї, українці зможуть "заклисти" своїх сусідів і знайомих, – повідомляє UBR.

Зокрема, людей просять скаржитися не тільки на субсідіантов-шахраїв, але і в принципі на тих, хто отримує будь-яку соціальну допомогу неправомірно. У самому відомстві зазначили, що запуск гарячої лінії допоможе вдосконалити механізм контролю за соціальними виплатами.

Звертатися просять за телефоном 0 800 50 27 57. Лінія є безкоштовною і працює в робочі дні з 9:00 до 18:00 без обідніх перерв. А щоб добропорядних українців не мучила совість, чиновники повідомили, що аналогічні гарячі лінії діють і в інших країнах Європи.

Зі слів гендиректора Директорату сім'ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталія Музиченка, створення реєстру отримувачів субсидій, запуск "гарячої лінії", впровадження європейських основ соціального інспектування та запобігання порушень і махінацій в сфері надання соціальної допомоги – кроки, які дозволять зробити підтримку населення більш адресною і справедливо розподіляти гроші платників податків.

Згідно з дослідженням, проведеним Світовим банком, близько 70 % опитаних українців засуджують тих, хто отримує соціальну допомогу незаслужено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ ОБМЕЖИЛИ НАДАННЯ СУБСИДІЙ ВЛАСНИКАМ КІЛЬКОХ КВАРТИР

Надрукувати
мітки:
коментарів