Поділитись:

Керівництвом волинського теплоенергетичного підприємства зацікавилися правоохоронці

Неділя, 10 квітня 2016, 17:35
Керівництвом волинського теплоенергетичного підприємства зацікавилися правоохоронці

Законність дій керівництва "Володимир-Волинськтеплокомуненерго" розслідують правоохоронці.

Про це у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства "Волинські Новини" розповів депутат Волинської обласної ради Костянтин Зінкевич.

Колектив розповідає, що впродовж років здійснювалося фінансове знекровлення підприємства. Штучно створювалися передумови для того, аби воно не змогло виконувати статутні функції і постало питання його ліквідації та передачі за безцінь у приватні руки. Депутат просив перевірити законність діяльності посадових осіб підприємства.

Як приклади порушень він назвав те, що протягом 4 років підприємство здійснювало роботи з обслуговування внутрішньобудинкових мереж та ліквідації аварій, але за виконані роботи не виставлялися рахунки. Таким чином збитки становили понад мільйон гривень.

Підприємство, маючи боргові зобов'язання за використаний природний газ, уклало договір на реструктуризацію заборгованості з ЖКП №1 на багато років, на цю частину заборгованості продовжували нараховуватися штрафні санкції – такими діями завдано збитків на півтора мільйона гривень.

У 2015 році на підприємстві, усупереч статуту, на металобрухт здали три котли, які були у технічно справному стані і могли бути продані або переміщені на інші котельні. Сума збитків становила понад 500 тисяч гривень. Також за останні роки відбулося необґрунтоване розширення штату адміністрації підприємства.

Днями депутат отримав відповідь з прокуратури області, у якій йдеться, що 30 березня слідчий відділ Володимир-Волинського ВП ГУНП розпочав кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, якщо вони призвели тяжкі наслідки - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Керівництвом волинського теплоенергетичного підприємства зацікавилися правоохоронці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:"ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО" ОПИНИЛОСЯ НА МЕЖІ БАНКРУТСТВА".

Надрукувати
мітки:
коментарів