Поділитись:

У двох школах на Волині – спалах кору

Вівторок, 23 жовтня 2018, 12:50
У двох школах на Волині – спалах кору

За рівнем захворюваності Волинь входить в першу десятку областей, уражених кором.

Ситуація щодо захворюваності на кір в області є напруженою, ускладнюється виникненням спалахів та сімейних вогнищ, – повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

У 2018 році на Волині зареєстровано понад 1390 випадків кору, інтенсивний показник становить 132 на 100 тисяч населення, що перевищує середній показник по Україні майже у 2 рази. Діти до 17 років становлять 70 %. Найбільш ураженою є вікова група від 1 до 9 років.

Зареєстровано 67 спалахів кору – 22 в школах, 3 – в закладах дошкільної освіти, 2 – у професійно-технічних навчальних закладах та 40 в побуті. 70 % із загальної кількості захворілих не були щеплені проти кору або щеплені з порушенням календаря. Серед хворих також є особи, котрі отримали імунопрофілактику понад 10 років назад.

Це спричинено погіршенням епідемічної ситуації на адміністративних територіях:

  • Луцький район (захворіло 53 особи), уражено 6 дитячих закладів (НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія" с. Підгайці Луцького району, ЗОШ с. Боголюби, НВК лінгвістичний ліцей с. Княгининок, ЗОШ с. Рованці, ЗДО с. Лище, Здо с. Підгайці);
  • м. Нововолинськ (9 осіб), уражено 1 навчальний заклад – Нововолинська гімназія;
  • м. Луцьк (7 осіб), уражено 5 навчальних закладів ( ЗОШ №2, №12, ВПУ будівництва і архітектури, коледж технологій бізнесу і права СНУ, коледж харчових технрологій ВНУХТ);
  • Горохівський район (5 осіб), уражено 1 навчальний заклад – ЗОШ №1 м. Горохів.

Спорадична захворюваність (до 3 х випадків) реєструється у Володимир-Волинському, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Ковельському, Ратнівському, Старовижівському, Турійському районах, де є поодинокі випадки у побуті та в Іваничівському районі (уражено ліцей с. Павлівка).

Ускладнилася ситуація із захворюваності кором в с. Підгайці Луцького району, де кількість хворих на сьогодні зросла до 30 випадків, захворіло 18 учнів місцевої школи, уражено 9 класів, та існує реальна загроза масового поширення захворювання. Рівень щепленості учнів школи становить лише 73 %.

Для запобігання поширення інфекції необхідно забезпечити не менше ніж 95 % щорічного охоплення двома дозами вакцин із протикоровим компонентом, а також охопити щепленнями дітей, підлітків і дорослих, котрі в минулому пропускали планову вакцинацію.

Нагадаємо: невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки.

На сьогодні залишаються чинними два спалахи кору: НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія" с. Підгайці Луцького району та ЗОШ с. Боголюби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ, ПОПРИ ЗАБОРОНУ, НЕЩЕПЛЕНИХ ДІТЕЙ ДОПУСКАЮТЬ ДО ЗАНЯТЬ У ЗАКЛАДИ ОСВІТИ

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024