Поділитись:

У мерії обіцяють, що в Луцьку більше не смердітиме

Вівторок, 23 жовтня 2018, 14:00

У Луцькій міській раді запевнили, що завдяки проведеним заходам та з впровадженням нових технологій щодо поводження з відходами питання неприємних запахів у місті Луцьку буде зняте.

Про це інформує прес-служба мерії.

Нагадаємо: з початком весни в Луцьку почав поширюватися неприємний запах, який виникав в різний час доби і в різних районах міста. Задля визначення причин поширення запаху та вжиття необхідних заходів для їх усунення, розпорядженнями міського голови були створені три тимчасові робочі групи:

  • щодо проблеми поширення неприємного запаху в місті Луцьку (розпорядження від 25 квітня № 183);
  • для обстеження каналізаційних мереж щодо незаконних підключень до господарсько-побутової та зливової каналізації (розпорядження від 6 липня № 302);
  • щодо прийняття рішень про застосування конкретних заходів з усунення причин поширення неприємних запахів (розпорядження від 12 липня № 312).

Працівники відділу екології, муніципальної варти, комунальних підприємств "Луцькводоканал" та "Луцькспецкомунтранс" посилили контроль та проводять систематичні обстеження мереж водовідведення і зливової каналізації, аби виявити несанкціоновані підключення до цих мереж. Також продовжили графік роботи пункту приймання рідких нечистот в міську каналізаційну мережу на вул. Мамсурова. Функціонує єдине місце зливу відходів з асенізаційних автомашин в каналізаційну мережу на вулиці Мамсурова, де КП "Луцькводоканал" проведено ремонт приймального колодязя і незабаром буде встановлена решітка, яка не дозволить потрапляння в мережу решток тваринного походження чи інших твердих відходів.

КП "Луцькводоканал" та ТзОВ "Волиньхімконтроль" підготовлено технічне завдання для виготовлення проекту "Технічне переоснащення КНС № 4 по вул. Потебні, 79а у місті Луцьку із встановлення обладнання дозування реагентів для попередньої очистки стічних вод". КП "Луцькводоканал" розглядає пропозицію щодо встановлення генератора озону повітря на КНС № 2, яка розташована в центрі міста, на вул. Івана Франка, і через яку проходить 45 % міських каналізаційних стоків, що додатково забезпечить очищення повітря.

Відтак у Луцькраді запевнили, що питання неприємного запаху в місті закриють.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що виникає багато питань до того, які відходи зливають у міську каналізаційну мережу. Із його слів, на жаль, з навколишніх сіл привозять відходи й тваринного походження і скидають у мережу. Він переконаний, що це ненормально і якщо таке продовжуватиметься, то відмовлятимуться від прийому таких нечистот у міську каналізацію.

Як зазначив Пустовіт, пророблена робота дала позитивний результат і зменшилася кількість випадків поширення неприємного запаху у Луцьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів