Поділитись:

На кордонах України посилено шукатимуть нелегалів

Понеділок, 11 квітня 2016, 10:39
На кордонах України посилено шукатимуть нелегалів

В Україні стартує спецоперація загальнонаціонального масштабу "Кордон-2016".

Триватиме вона з квітня до листопада, повідомляють у Державній прикордонній службі України.

Основна мета операції - зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях. Відбудеться вона фактично на усій території країни.

До проведення заходів залучатимуть Європейське агентство з питань управління оперативною співпрацею на зовнішніх кордонах держав-членів Європейського Союзу "FRONTEX", Місію Європейського Союзу "EUBAM" та прикордонні відомства суміжних держав.

Це перша операція загальнонаціонального масштабу, до якої будуть залучені не тільки більшість вітчизняних міністерств та відомств, але й представників правоохоронних органів суміжних країн. Уперше під час операції здійснять комплексні перевірки злітно-посадкових майданчиків, аеродромів та причалів морських і річкових суден, місця можливого накопичення незаконних мігрантів та об'єкти компактного проживання іноземців. Також посилять заходи контролю в прикордонних районах та спільно нестимуть службу із прикордонниками країн ЄС. Крім того, спланували низку інших практичних заходів, спрямованих на протидію загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів та зброї.

Операція "Кордон-2015" відбувалася і минулого року.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024