Поділитись:

Ворожіння і вимірювання громадського пульсу: у Луцьку відбувся crazy-фестиваль (фото)

Вівторок, 23 жовтня 2018, 17:04

Більше двох тисяч відвідувачів, унікальні інтерактивні експонати, цікаві лекції та дискусії – все це і не тільки відбулося у Луцьку під час фестивалю громадської активності "uCRAZYans".

Задля того, щоб обмінятися думками щодо проведеного заходу та зробити висновки для його вдосконалення, організатори та учасники дійства зібралися на підсумкову зустріч у вівторок, 23 жовтня.

Організатори фестивалю кажуть, що на Волині діє чимало активних громадських організацій, але про їхню роботу знає дуже мало жителів міста та області. Саме для того, щоб в цікавій та креативній формі розповісти про місцевих активістів та роботу й вирішили реалізувати "uCRAZYans" в Луцьку.

"У фестивалі взяло участь близько 2,5 тис. осіб, що значно перевищило наші очікування. 24 громадських організацій з Луцька Нововолинська, Рівного, Києва, Голоб – також чудовий показник успішності цього заходу", – зазначила координатор фестивалю в Луцьку Зарина Дацик.

Усі, хто відвідав це дійство, мав змогу краще познайомитися з активними громадськими організаціями завдяки інтерективній виставці. Наприклад, представники Волинського інститут права пропонували усім охочим виміряти їх громадський пульс. Тобто перевірити свої знання на тему діяльності місцевих громадських організацій, інструментів взаємодії з владою тощо. Представники театру-студії "ГаРмИдЕр" ворожили усім охочим на фразах з їхніх вистав. ГО "Переселенці Криму та Донбасу" закликали усіх писати свої побажання щодо того, яким вони хочуть бачити Луцьк у майбутньому.

"Я пам′ятаю різні форуми громадських організацій, які проводилися в драмтеатрі чи в інших локаціях, але то були відносно закриті заходи, до яких долучалися переважно самі активісти. Захід, який ви провели, масштабний, креативний і направлений насамперед на взаємодію громадських організацій з людьми", – поділилася своїми міркуваннями голова ГО "Волинські перспективи" Ніна Пахом'юк.

Також зазначимо, що чимало охочих зібралися послухати виступи авторитетних місцевих громадських активістів під час лекційної частини фестивалю. А наймолодші відвідувачі "uCRAZYans" у Луцьку мали змогу цікаво провести час завдяки дитячій ігровій зоні "Лідери майбутнього".

"Подібні заходи сприяють підвищенню активності та обізнаності, а це і була основна мета фестивалю "uCRAZYans". Родзинкою цього дійства безумовно стали ігри "Виміряй свій громадський пульс" та "Виміряй свій енергоефективний пульс". Охочих спробувати свої сили і знання у цих сферах виявилося дуже багато. Тішить те, що люди цікавляться такими тематиками, а це, на мою думку, говорить про те, що лучани є допитливими та активними", – вважає організаторка фестивалю, голова ГО "Волинський інститут права" Ірина Гайдучик.

Зазначимо також, що фестиваль "uCRAZYans" вже другий рік відбувається у різних містах України. Цьогоріч, окрім Луцька, дійство відбулося у Житомирі, Херсоні, Дніпрі, та Дружківці.

Довідково:

Захід представлений ОМГО "Волинський Інститут Права" в межах Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст матеріалу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов'язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ІЗ ТЕАТРАЛЬНОГО МАЙДАНУ ЛУЦЬКА ПОТРАПИТИ В КОСМОС (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Надрукувати
мітки:
коментарів