Поділитись:

У Луцькраді вирішували, за чиї кошти реставрувати фасад старого будинку

Середа, 24 жовтня 2018, 11:30

Поблизу ЦНАПу хочуть реконструювати фасад будинку, який збудований на межі ХІХ-ХХ століть, але не можуть визначити, за чиї гроші – бюджетні чи підприємців, які там працюють.

Цей будинок є об'єктом культурної спадщини і необхідно проводити реставрацію. Про це сказав начальник відділу збереження культурної спадщини управління культури міської ради Петро Троневич 24 жовтня під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства.

Він додав, що підприємці, які там розміщені, зробили ремонти, перекритий дах, вже не падає цегла. Однак зараз стало питання щодо реставрації фасаду – того, що виходить на вулицю Лесі Українки. Реставраційні роботи будуть коштувати десь 500 тисяч гривень.

"Законом передбачено, що міська рада може допомагати підприємцям коштами у реставрації приміщень", – сказав Петро Троневич.

Присутні підприємці готові долучитися до співфінансування з міською радою у відсотковому співвідношенні.

На комісії прозвучала пропозиція зібрати окрему комісію, зібрати всі договори і вивчити ситуацію, чи можливе співфінансування відновлення фасаду за бюджетні кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА РЕСТАВРУЮТЬ СТАРИЙ БУДИНОК (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів