Поділитись:

Шахраї "розвели" волинян на 30 тисяч гривень

Середа, 24 жовтня 2018, 13:37
Шахраї

За добу до поліції надійшло три звернення від громадян про те, що їх ошукали шахраї.

Зловмисники шляхом обману та зловживання довірою видурили у волинян майже 30 тис. грн, – повідомляє прес-служба поліції Волині.

Найчастіше волиняни стають потерпілими від шахраїв, купуючи товари, які замовляють на різноманітних інтернет-сайтах. Переказавши кошти на банківські рахунки зловмисників, люди так і не отримують товарів.

У поліції наголошують:щоб не стати жертвою шахраїв, гроші за товар треба надсилати тільки після його отримання. У жодному разі не розголошувати особисті дані, які не є обов'язковими для перерахунку коштів (дату народження, дівоче прізвище матері тощо), також нікому не повідомляти пін-код до карткового банківського рахунку.

Одним із поширених видів шахрайств є повідомлення зловмисниками громадян про загрозу кримінальної відповідальності їхніх родичів та можливість за гроші вирішити питання. Люди, які телефонують з такого приводу й представляються працівниками поліції, не мають жодного стосунку до правоохоронних органів, а вигадують такий сценарій лише задля незаконної наживи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УВАГА, ШАХРАЇ: ВОЛИНЯНАМ РОЗПОВІЛИ, ЯК НЕ ПОТРАПИТИ НА ГАЧОК

Надрукувати
мітки:
коментарів