Поділитись:

У громадах на Волині треба змусити бізнесменів платити податки

Середа, 24 жовтня 2018, 15:55
У громадах на Волині треба змусити бізнесменів платити податки

Голови об'єднаних територіальних громад мають важелі впливу на тих, хто ухиляється від сплати податків до місцевих бюджетів.

Щоб громади не втрачала кошти, насамперед, варто негайно впорядкувати відносини з тими суб'єктами господарювання, яких закон зобов'язує сплачувати майнові податки. На цьому під час зустрічі з головами об'єднаних територіальних громад наголосила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук, – інформує прес-служба відомства.

"На жаль, є практика, коли фактичні користувачі землі чи власники та орендарі нерухомості комерційного призначення спеціально зволікають з оформленням правовстановлюючих документів та не сплачують до бюджету ні копійки. Свою позицію такі бізнесмени обґрунтовують тим, що не мають договірних відносин з органами місцевої влади, відтак – не мають правових підстав для нарахування і сплати майнових податків. Така ситуація не може існувати в громаді, мешканці якої піклуються про її розвиток", – акцентувала увагу лідерів ОТГ Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що інформація від органів місцевої влади про тих, хто з певних причин не сплачує майнові податки лише сприятиме фахівцям ДФС в питанні залучення до бюджетів громад додаткового фінансового ресурсу.

"Це стосується не лише майнових податків. Акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизної продукції теж належить до вагомого джерела доходів громади, як і податок на доходи фізичних осіб. Первинним та, можливо, найбільш достовірним джерелом інформації про реалізацію горілчаної продукції та тютюнових виробів та реальні робочі місця теж є мешканці громади та обрані ними керівники. Як бачите, без активної позиції місцевої влади в питанні залучення коштів до бюджету та належної податкової культури всіх мешканців територіальної одиниці самостійність та фінансова спроможність громад неможливі", – зазначила Світлана Савчук.

Як запевнила керівник волинських фіскалів, в питанні забезпечення надходжень фахівці територіальних органів ДФС в області – найкращі консультанти та партнери об'єднаних територіальних громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКІ ГРОМАДИ ПОЧАЛИ ОТРИМУВАТИ БІЛЬШЕ ПОДАТКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024