Поділитись:

Опалювальний сезон стартував по всій Волині

Середа, 24 жовтня 2018, 14:25
Опалювальний сезон стартував по всій Волині

У Волинській області стартував опалювальний сезон.

Волинська область є однією з найкращих серед інших регіонів країни щодо підготовки до опалювального сезону 2018-2019 рр. Про це заявив голова облдержадміністрації Олександр Савченко 24 жовтня під засідання колегії обласної державної адміністрації, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

До початку опалювального сезону вже підготували 1 тис. 27 котелень, 61 тепловий пункт, 3 тис. 169 багатоквартирних будинків, 642 загальноосвітні школи, 435 дошкільних навчальних закладів і 47 лікарень. Також замінено 7,8 км теплових мереж, проведено ремонт 7,1 км каналізаційних мереж, а в населених пунктах капітально відремонтовано 725 тис м2 доріг та вулиць. Окрім того, підготовлено 57 одиниць комунальної спецтехніки, а також, на випадок сильних снігопадів, заключено договори на 45 додаткових одиниць очисної техніки.

"Загалом в області на підготовку до опалювального сезону витратили 314 мільйонів гривень. Зокрема, понад 276 мільйонів спрямували на ремонт прибудинкових територій. Однак, органи місцевого самоврядування продовжують виділяти недостатню кількість грошей на підготовку до опалювального сезону. В середньому це від 3 до 5 відсотків від загального обсягу бюджету. Як правило, ці кошти йдуть на благоустрій, а не на заміну мереж. Це загальноукраїнська "хвороба". Натомість, рекомендація Мінрегіону, аби стабілізувати ситуацію в країні, необхідно виділяти не менше 10 відсотків", – зауважив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг.

Олександр Савченко наголосив на необхідності збільшенні видатків органів місцевого самоврядування на підготовку до опалювального сезону.

"У нас краще положити бруківку чи поставити хороші ліхтарі, щоб бачили люди. А під землею вже практично нічого немає. Адже воно все "дише на ладан". Тому це питання ми повинні ставити собі в завдання на наступний рік. Окрім того, плануємо створити підрозділ в департаменті економіки, який буде допомагати органам місцевого самоврядування розробляти конкурсні пропозиції для участі в європейських грандах. Ці кошти теж можна спрямувати на заміну мереж", – зауважив він.

Що ж стосується ввімкнення тепла на Волині, то станом на 7:00 годину рану 24 жовтня запущено 67,9 % котелень в області. Відтак, вже опалюють 56 % будинків, 87 % дошкільних навчальних закладів, 79 % навчальних закладів та 68 % лікарень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів