Поділитись:

Лучани "штурмували" управління транспорту через проблеми з маршрутками (фото)

Середа, 24 жовтня 2018, 15:25
Лучани

У Луцьку депутат Луцької міської ради Микола Яручик та представник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход разом з обуреними містянами ходили в управління транспорту та зв'язку. Причиною такої зустрічі стало невдоволення лучан транспортним сполученням у місті.

Пропозиції та зауваження лучан 24 жовтня вислухав начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради Володимир Степанов.

Зі слів депутата Яручика, містяни зібрали понад 700 підписів, аби відновити маршрут № 4, який сполучав мікрорайон ЛПЗ із мікрорайоном Вересневе, однак відновлення не відбулося.

"Якщо просто говорити, то ми хочемо, аби відновили маршрут № 4, який було скасовано, а потім не було подано на конкурс документів від перевізників. Ми б хотіли цей маршрут відновити, щоб людям було комфортно добиратися з однієї точки до іншої, бо в цьому є потреба", – зауважив Микола Яручик.

Лучани

Варто зауважити, що, зі слів лучан, цього маршруту не було понад півроку. Містяни додали, що зі зміною погодних умов, йти пішки дітям та й усім мешканцям району – це дуже серйозна проблема та небезпека.

До того ж лучани висловилися стосовно того, аби оптимізувати маршрути № 23, 32, 12.

Лучани

Лучани

Співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход на зустрічі додав, що спільно з депутатом Миколою Яручиком організація працює вже близько півроку якраз по вирішенню проблем громадського транспорту і має конкретні напрацювання та пропозиції, які могли б стати у пригоді при удосконаленні перевезень громадським транспортом.

Михайло Наход та Микола ЯручикМихайло Наход та Микола Яручик

Лучани

Так, пан Михайло нагадав, що під час презентації опитування лучан, на яку були запрошені й представники управління, але не прийшли, перевізники поскаржилися на міську раду, яка не виконує умов договорів.

"То, можливо, є сенс переглянути типовий договір за участі всіх? Щоб громадськість долучилася, перевізники переглянули ті договори, які ви укладаєте. Бо є проблема. Ви кажете, що на маршруті може бути 10 автобусів, а є 5-7. І що робити: розривати договір чи закривати на це очі? Можливо є сенс у договорі чітко прописувати графік руху маршруту, і не обманювати себе?", – зауважив Михайло Наход.

Він запропонував розробити графік маршрутів на реальну кількість транспортних засобів у перевізника, аби лучани могли розраховувати свій час, а не очікувати маршрути, яких немає.

За словами представника громадської організації важливим є перегляд договору, аби зробити його відповідним до реалій міста.

Начальник управління трансторту і зв'язку  Володимир СтепановНачальник управління трансторту і зв'язку Володимир Степанов

На таку пропозицію начальник управління Володимир Степанов повідомив, що форму типового договору розробляє і затверджує Кабмін або центральні органи виконавчої влади. Однак вже невдовзі з'явиться примірник нового договору.

"Його будемо приймати на виконкомі. Це буде примірна редакція", – зауважив начальник управління та пообіцяв надати примірник для ознайомлення на наступному тижні.

Лучани

Лучани

Лучани

Результатами зустрічі стало погодження того, що Володимир Степанов разом із громадянами поїде на округ, аби переконатися у труднощах із доїздом. Також намагатиметься переговорити з ЛПЕ стосовно того, аби маршрут № 9а допоміг тимчасово вирішити питання із доїздом лучан. До того ж вдалося домовитися про спільну зустріч з громадою, владою, управлінням і перевізниками, аби вирішити проблемні запитання із транспортом.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПРАВДА В ОЧІ: ДУМКУ ЛУЧАН ПРО ГРОМАДСЬКИЙ ТРАНСПОРТ РОЗПОВІЛИ ПЕРЕВІЗНИКАМ

Надрукувати
мітки:
коментарів