Поділитись:

Булінг з дозволу вчителя: у харківській школі учениці не дали торт, бо батьки не здали гроші (відео)

Середа, 24 жовтня 2018, 19:33

Класний керівник публічно принизив ученицю зі свого класу через відмову батьків робити внесок "на потреби класу".

Про це в соціальній мережі Facebook у спільноті "Батьки SOS" написала Наталія Добриніна.

У сюжеті на каналі 112.ua розповідається. що інцидент стався у шостому класі Харківської загальноосвітньої школи № 151. З приводу закінчення першої чверті у класі влаштували вечірку із тортом. Усі діти отримали по шматку, окрім однієї учениці – Діани Андронової. Її батьки вважають, що це помста за те, що вони відмовляються здавати гроші на потреби класу.

Зі слів дівчинки, на початку святкування їй сказали, що їй торту не буде. Діана хотіла піти додому, проте її не відпустили. Решті учнів пояснили, що дівчинка залишилася без торта, тому що її тато не здавав гроші.

Діана плакала, дехто з учнів знімав це на відео. Під час цих подій класний керівник знаходилася у класі, проте не припинила знущання.

Як йдеться в сюжеті, цькування влаштувала член батьківського комітету Наталя Толяренко. Саме вона сказала дитині, що їй торт не дістанеться, бо батьки на здали гроші. Під час зборів батьківського комітету жінка вибачилася за нетолерантний вчинок, проте зауважила, що в магазині ніхто не дає за безплатно торт чи сік.

Мама скривдженої дівчинки переконана, що це було публічне приниження дитини дорослою людиною. Тим паче, що батьки у "Вайбері" згодом написали їй, що це був "урок для них". Як пояснила мама, вони принципово не здають гроші, оскільки не можуть простежити, на що вони витрачаються, адже немає ніяких звітів.

Начальник управління освіти Слобідського району Тетяна Пиляєва вважає, що в такій ситуації обов'язково потрібно покарати дорослих педагогів, а директор, як мінімум, повинна отримати догану. Зі слів посадовиці, вчительку, яка допустила таку ситуацію, відсторонили від класного керівництва, а також їй оголосили догану.

Окрім того, в управлінні освіти запевнили, що батьків ніхто не може змусити здавати кошти, а солодкі столи, на думку Тетяни Пиляєвої, взагалі потрібно заборонити в школі.

Наразі конфлікт закінчився тим, що до батьківського комітету класу оберуть інших представників, а будь-які заходи в школі, на які будуть збирати додаткові кошти, заборонять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА РІВНЕНЩИНІ ШКОЛЯРА ПОКАРАЛИ ЗА ГАСЛО "СЛАВА УКРАЇНІ"

Надрукувати
мітки:
коментарів