Поділитись:

У Луцькому районі нещеплених учнів відсторонили від навчання на три тижні (відео)

Середа, 24 жовтня 2018, 23:32

У Луцькому районі учнів, які не мають щеплення від кору, відсторонили від навчання на три тижні.

Як повідомлялося раніше, Міністерство освіти та науки спільно з МОЗ видало указ, у якому йдеться, що невакцинованих дітей не впускатимуть на заняття у школи та дитячі садки. Відповідне рішення минулого тижня прийняли на засіданні комісії з питань техногенної та екологічної безпеки Луцької районної ради. Тож з понеділка 22 жовтня діти не ходять до школи. Про це повідомляє UA: Волинь.

Дочка Наталії Геліч нині не навчається разом зі своїми однокласниками у школі через відсутність необхідного щеплення.

"Дитина навчається у 5А класі. Там 9 чоловік немає щеплення. Тому нам сказали, що надсилатимуть нам домашні завдання, щоб ми їх виконували. І таким чином будемо проводити цей тиждень, а далі канікули, – розповідає жінка. – Ми робили всі щеплення планово. Коли ішли в школу у 6 років, цієї прививки не було. І, на жаль, нам ніхто не повідомив, що ми маємо зробити ще раз це щеплення. Не знаю, з яких причин. Можливо, вакцини не було. Не повідомляли ні педіатри, ні в школі, що нам потрібно зробити це щеплення".

У Підгайцівському НВК навчається близько 900 учнів, розповідає його директорка Жанна Скороход. Від початку навчального року тут на кір перехворіло 15 школярів.

"Домашні завдання викладаються на Viber, передаються однокласниками, всі опрацьовують і таким чином вирішуємо ситуацію. На сьогоднішній день, запланували вакцинацію для 150 дітей на завтра-післязавтра", – повідомила Жанна Скороход.

Кір у Підгайцях зафіксували у вересні. Вчора захворіло ще 3 школярів, тому карантин із забороною відвідувати навчання продовжили ще на 21 день, каже директорка школи.

У дитячому садочку, який розташований навпроти НВК, виявили кір у щепленої дитини. Медична сестра закладу говорить, що тут ситуація контрольована, адже вихованці садочка 100% щеплені. Для додаткового запобігання розповсюдження хвороби у закладі відмінили заплановані масові заходи.

Більше – дивіться у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДВОХ ШКОЛАХ НА ВОЛИНІ – СПАЛАХ КОРУ

Надрукувати
мітки:
коментарів