Поділитись:

Що поганого в рішенні Гройсмана підвищити ціну на газ

Четвер, 25 жовтня 2018, 17:00

19 жовтня влада ухвалила рішення про підвищення ціни на газ для населення.

Головний редактор "БізнесЦензор" пояснив, що поганого в такому рішенні Володимира Гройсмана, крім того, що тарифи на газ зростуть на 23,5 %.

Зі слів Сергія Головньова, найгірше в цій ситуації те, що рішення не було спрогнозоване. Останні три роки Україна готується до ринку газу, хоча цей ринок так і не приходить.

"Як взагалі живе країна? У п′ятницю ми не знаємо, яка ціна на газ буде в понеділок. Чому це дуже погано саме зараз? Тому що Прем′єр-міністр ухвалив таке рішення на початку опалювального сезону. Є така проблема: щоб скоригувати тарифи для теплокомунегерно, повинно пройти не менш ніж два місяці. Це вимагає закон. Тобто це означає, що рішення щодо підвищення ціни на газ після того, як воно буде ухвалене, ніяк не відобразиться в тарифі на тепло і гарячу воду. А це означає, що впродовж двох місяців опалювального сезону всі будуть платити за старими тарифами", – пояснив журналіст.

Відповідно, висока ціна газу не буде врахована в тарифах теплокомуненерго. Вони будуть купувати дорогий газ, а оплату за послуги будуть отримувати за старими цінами. Відтак, вони потім не зможуть заплатити газзбутам, а ті не заплатять "Нафтогазу".

Зі слів Головньова, наприкінці опалювального сезону Україна матиме велику проблему з боргами, які ніколи не погасять. Тому дуже погано, що рішення про підвищення ціни на газ було ухвалене дуже пізно і не анонсувалося раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів