Поділитись:

У Міносвіти пояснили, від чого залежить розмір надбавки за престижність педагогу

Вівторок, 30 жовтня 2018, 16:00

Надбавка за престижність може бути від 5 % до 30 %.

Відповідно до постанови Кабміну від 23.03.2011 № 373 (із змінами), педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування виплачується надбавка за престижність педагогічної роботи. Про це йдеться у відповіді Міністерства освіти і науки на запит ІА "Конкурент"

У відповіді зазначено, що надбавка за престижність встановлюється у розмірі від 5 до 30 %. Зазначеною постановою, зокрема, визначені педагогічні працівники, яким ця надбавка не може бути встановлена менше ніж 20 %.

Зокрема в постанові зазначено, що така надбавка не нижче 20 % встановлена:

  • керівникам шкіл, в яких апробують державний стандарт початкової освіти відповідно до Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа" на період до 2029 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 р. № 988, їх заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких шкіл;
  • керівникам шкіл, в яких навчання хоча б в одному з початкових класів здійснюватиметься за державним стандартом початкової освіти в рамках реалізації зазначеної Концепції, їх заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких класів зазначених шкіл;
  • вчителям української мови і літератури шкіл з навчанням мовами національних меншин, зокрема російською та іншими, що передбачені відповідними навчальними планами закладів загальної середньої освіти.

Розмір надбавки встановлюється керівником закладу (установи) у межах фонду оплати праці. Керівнику закладу (установи) надано право встановлювати конкретний розмір надбавки відповідно до особистого внеску працівника у загальні результати роботи закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів