Поділитись:

Весняна посівна кампанія – на завершальній стадії

Понеділок, 11 квітня 2016, 16:50
Весняна посівна кампанія – на завершальній стадії

Весняна посівна кампанія виходить на завершальну стадію. Повністю завершено посів ранніх ярих зернових у чотирьох районах Волинської області.

Як розповів під час оперативної наради сьогодні, 11 квітня, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбатенко, завдяки вдалому старту весняно-польових робіт вдалося в оптимальні строки провести підживлення озимини та підготувати грунт під посів ранніх ярих культур.

Кліматичні умови, які супроводжують посівну в цілому, є сприятливому для посіву усіх ярих культур, за винятком гречки.

"Станом на сьогоднішній день посіяно 70 тисяч гектарів ранніх ярих зернових та зернобобових культур, зокрема ярого ячменю – 25 тисяч, вівса – 32 тисячі, пшениці – 12, 3 тисяч, гороху – більше 2 тисяч гектарів. Повністю завершено посів ранніх ярих зернових в Іваничівському, Турійському, Ковельському та Рожищенському районах, – розповів Горбатенко.

Із його слів, сприятливі погодні умови дозволили швидкими темпами проводити посів цукрових буряків та інших культур великими аграрними підприємствами. Нині ж триває посів кукурудзи та зерна. Першими розпочали відповідні роботи у ТзОВ "Рать", ТзОВ "П'ятидні" та ТзОВ "Городище". У ТзОВ "Волинь-Агро" уже сіють соняшник, а у ТзОВ "П'ятидні" – сою.

Окрім того, у своїй доповіді Юрій Горбатенко звернув увагу на головну проблему аграріїв – збуту вирощеної продукції.

"Врегулювання даного питання перебуває на постійному контролі департаменту. Інформація щодо наявних до реалізації обсягів овочевої продукції в розрізі виробників доводиться до бюджетних закладів для забезпечення безпосереднього постачання продукції за цінами виробників. Ярмаркові заходи, які відбуваються на регулярній основі, також дещо поліпшують стан справ із реалізацією вирощеної продукції", – наголосив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів